Neprocenjivo bogatstvo antičkog sveta: Izložba nakita iz starog Egipta i Rima u Muzeju Vojvodine

Izložba će trajati do 10. decembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Robert Thiemann

Izložba fotografija “Nakit iz starog Egipta i Rima” danas počinje i trajaće do 10. decembra u Muzeju Vojvodine, u Novom Sadu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Otvaranje izložbe je u 16 časova, ali zbog trenutne Covid 19 situacije, održaće se bez publike, u prisustvu Amr Alguvejlija, ambasadora Egipta i Tijane Stanković Pešterac, direktorke Muzeja Vojvodine.

Tajne “Seobe Srba” Paje Jovanovića: Saznajte kako je majka sa detetom postala vojnik na konju

Posetioci će na izložbi moći da razgledaju fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta i rimskih srebrnih kopči – fibula, nastale kao plod inspiracije umetnika Aleksandra Ramadanovića, kroz deo kolekcije nakita iz arheološih zbirki Muzeja Vojvodine, u sklopu izložbe “Nakit, skriveno značenje”.

Snimak samog otvaranja izložbe, kao i predavanje na temu “Nakit u kontekstu” egiptologa Nenada Markovića, svi zainteresovani će moći da pogledaju preko internet stranice i Jutjub kanala Muzeja Vojvodine.

Ne propustite izložbu godine: OBJEKTIV vas vodi kroz magični svet Žan Pol Gotjea (FOTO)

Ova izložba u Muzeju Vojvodine koja je deo “Nedelje Dizajna Novi Sad” može se posetiti svakog radnog dana od 10 do 18 sati, do utorka, 10. decembra, uz primenu svih mera protiv Covida 19.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar