EVROPSKA PREMIJERA

Ne propustite izložbu godine: OBJEKTIV vas vodi kroz magični svet Žan Pol Gotjea (FOTO)

Pogledajte neka od remek dela virtuoznog francuskog dizajnera

Foto: Objektiv.rs/Sara Apostolović

Tokom minulog vikenda u Beogradu je otvorena izložba Žan Pol Gotjea, i Peti nivo Muzeja Savremene umetnosti u narednim danima biće dom za neka od najvećih remek dela čuvenog francuskog umetnika. Ovo je evropska premijera izložbe “Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve – Žan Pol Gotje”.

Izložba broji ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2020. godine, nastalih kao finale izložbe “Modni svet Žan-Pola Gotjea: od trotoara do modne piste” koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući sve moguće rekorde posete modnih izložbi.

Ekipa portala Objektiv.rs posetila je Muzej savremene umetnosti, odakle vam donosimo fotografije, pa tako imate priliku da pogledate ovu atraktivnu postavku izložbe, kao i postavke ostalih nivoa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pored remek dela jednog od najvećih svetskih dizajnera današnjice, tokom izložbe posetioci mogu uživati i u delima velikih umetnika sa naših prostora. Kako saznajemo, u toku su i pregovori da Žan Pol Gotje poseti Beograd 14. februara na Dan zaljubljenih, ukoliko to epidemiološka situacija zbog kovida-19 bude dozvoljavala.

Neka domaćih od imena čiji radovi su izloženi su: Mrđan Bajić, Milica Tomić, Đorđe Crnčević, Aleksandar Rafailović, Branimir Karanović i mnogi drugi.

Najznačajnija izložba u Beogradu: Žan Pol Gotje obećao da će doći u Srbiju nakon pandemije (FOTO)

Posetioci mogu videti mnogobrojne postavke različitih medija – video radove, slike, skulpture, instalacije…

Muzej je otvoren svakog dana osim utorka, od 10 do 18 časova, a ulaznice se kupuju po terminima zbog epidemiološke situacije.

Autor: Sara Apostolović

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar