OBJEKTIV ANALIZA

Zašto je Krivokapić Đukanovićev TROJANSKI KONJ: Zabio je nož u leđa Srbima koji su ga doveli na vlast

Šta se zaista dešava iza kulisa sastavljanja nove Vlade Crne Gore

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Zdravko Krivokapic
foto EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mandatar za sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić potpuno je okrenuo leđa Srbima i izbacio ih iz sastava njegovog kabineta, a utisak je da se i nije mnogo potresao kada je u pitanju proterivanje ambasadora Srbije iz Podgorice Vladimira Božovića, jer su njegove izjave u najmanju ruku mlake.

Krivokapić koji je postao mandatar za sastav Vlade u Crnoj Gori zahvaljujući pre svega srpskim glasovima i Demokratskom frontu, potpuno je izbacio Srbe iz Vlade i tako ponizio sve glasače koji su mu dali glas.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, budućem premijeru Crne Gore kao da to nije bilo dovoljno već je u sastav svog kabineta uvrstio i mnoge ministre koji su pojedini mediji, ali i političari ocenili kao “kadar Mila Đukanovića”. Zbog svega toga s pravom se postavlja pitanje da li je Krivokapić trojanski konj Mila Đukanovića?

U prvim ocenama sastava nove Vlade u Crnoj Gori ističe se da Krivokapićev “kadar” ne odgovara očekivanjima glasača i članova većine stranaka iz pobedničkih koalicija. Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević tako kaže da je predloženi ministarski tim “Milova vlada kontinuiteta”.

Foto: Printscreen/YouTube

– Krivokapić se sprda sa državom i biračima. Vlada kontinuiteta. Eksperimentalna vlada koju su kreirali Gojko Perović, Vlado Božović, Miško Perović i Željko Ivanović. Vlada koju su obećali Milu Đukanoviću – naveo je Medojević.

Ovakav sastav, kako kaže, potvrđuje da od reformi i demontaže sistema – neće biti ništa.

– Sve je jedna velika prevara naroda i opasno igranje sa sudbinom države. Ovo su ti čuveni eksperti – sve anonimusi bez ikakvog iskustva i referenci. U njoj će biti više “depeesovaca” nego u Vladi Duška Markovića. Vlada teokrata i tajkuna – ističe Medojević.

Foto: Youtube printscreen

Andrija Mandić rekao je medijima odmah nakon objavljivanja imena ministara da sa Krivokapićevog spiska poznaje samo jednu osobu i da ne zna ko je za te ljude glasao. On najavljuje da će se o ovom predlogu izjasniti na organima stranke.

– Proći će i ovo brzo. Imaćemo slobodne izbore i narod će na tim izborima iskazati svoju volju – poručio je Mandić.

Sa druge strane, Milan Knežević za Objektiv.rs kaže da je Front sve vreme bio u pravu i da Srbi u Crnoj Gori ne mogu da budu na važnim funkcijama.

Foto: Printscreen/youtube

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže za Objektiv.rs da je važno da se aktuelna vlast sruši i da očekuje da će se srpsko pitanje u Crnoj Gori rešiti tek na sledećim izborima.

– Važno je da je jedan veliki posao urađen, a to je da je aktuelna vlast srušena. To što očekivanja mnogih nisu do kraja ispunjena, ja bih to stavio po strani, jer biće još izbora na kojima će se sve rešavati i birati nove vlade – kaže nam on.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Gospodin Krivokapic je u vladu uveo najvise Srba i to veliko Srba!Medojevic je pro Crnogorski politicar i suverenista koji je izglasao ovaj sramotni ustav Crne Gore!Njegov zamenik Radulovic je bivsi Liberal Slavka Perovica.Upravo Krivokapic je veliki Srbin !Zivi bili i vidjeli.

    Odgovori

Ostavite komentar