Turisti opsedaju monolit iz Jute, prvi YouTube snimci produbljuju misteriju (VIDEO)

Objekat je lociran na osnovu Google Earth satelitskih snimaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Justin B. McBride

Iako su nadležni posle otkrića misterioznog monolita, u zabiti države Juta, apelovali na sugrađane da ne pokušavaju da ga pronađu, eto nama prvih YouTube snimaka.

Ne treba da iznenađuje ovakva situacija, jer je monolit danima vest “broj jedan” u medijima, i kao takav senzacija “koja se ne propušta”. Ne podstičemo ovakve avanture, ali priznajemo da snimci deluju uzbudljivo, i samo produbljuju misteriju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Služba Department of Public Safety (DPS) upozorila je ljude da bi mogli da ugroze svoju bezbednost dolaskom na lokaciju, ali ih ne mogu sprečiti u tome, jer je zemljište javno dobro.

Izrađen od čelika?

Podsećamo, metalni objekat visine 3,6 metara pronašla je grupa biologa, tokom praćenja divokoza, a priča je ubrzo postala viralna.

Korisnici Reddita locirali su monolit na osnovu Google Earth satelitskih snimaka, i “ludilo” je počelo! Prema svedočenju autora video-priloga, desetak ljudi viđeno je na licu mesta, a ko zna koliko još pre toga.

Snimci drona otkrivaju da je izrađen od ploča, najverovatnije nerđajućeg čelika, profesionalno spojenih alatima. Nadležni su ranije objavili da je verovatno korišćena i mašina za sečenje kamena, kako bi se konstrukcija osigurala.

Ko je odgovoran za postavljanje monolita, i koji su motivi, ostaje misterija…

Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar