Ova država je ISKORENILA koronu: Već četiri nedelje nema NIJEDAN novi slučaj

Australijska Viktorija nekada je bila najveće žarište u zemlji

Foto: Youtube/Printscreen

Australijska država Viktorija, koja je nekada bila žarište kovid-19 u zemlji, već 28 dana nije prijavila nijedan novi slučaj bolesti, što je prag za koji se obično smatra da znači iskorenjivanje virusa iz zajednice.

Švedska konačno priznala da je pogrešila i da je na KOLENIMA: Kontroverzna taktika nije dala rezultate!

Viktorija takođe više nema nijedan aktivni slučaj bolesti otkako je poslednji pacijent oboleo od kovid-19 optušten iz bolnice ranije u toku ove nedelje, prenosi Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Druga država po veličini u Australiji u avgustu je zabeležila 700 novih slučajeva zaraze u jednom danu, najviše od početka pandemije, dok je aktivnih slučajeva bolesti bilo blizu 8.000.

Širenje virusa zaustavljeno tek nakon što su uvedene mere karantina koje su na snazi bile preko 100 dana, kada je oko pet miliona ljudi koji žive u Melburnu bilo zatvoreno u svojim domovima.

OHRABRUJUĆE VESTI iz Svetske zdravstvene organizacije: Vakcina će nam dati kontrolu nad virusom!

Mere karantina usporile su ekonomski oporavak Australije od prve recesije u poslednje tri decenije koju je izazvalo zatvaranje preduzeća u martu.

Smanjenje broja novih slučajeva dovelo je do ukidanja mera socijalnog distanciranja u državama širom Australije.

Tasmanija je poslednja država Australije koja je u petak otvorila granice za stanovnike Viktorije. Ovo ostrvo zatvorilo je granice još u martu.

Predsednik Brazila ŠOKIRAO ceo svet: Jasno je rekao da NE želi to da uradi, ovom izjavom podelio planetu

Zvaničnici Australije tvrde da će dugoročni povratak na uobičajeno stanje obezbediti samo efikasna vakcina protiv kovid-19.

Australija je postigla dogovor o nabavci četiri vakcine, a vlada planira da kupi 33,8 miliona doza. Najviše nade se polaže u vakcinu kompanije “AstraZeneka”, a koja se već proizvodi u zemlji.

U Australiji je do danas zabeleženo skoro 28.000 slučajeva kovid-19, što je znatno manje nego u mnogim drugim razvijenim zemljama. Od posledica bolesti preminulo je 905 pacijenata, a više od 90 odsto smrtnih slučajeva zabeleženo je u Viktoriji.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar