OTVORILI SMO PANDORINU KUTIJU

Skupština “GORI” zbog teksta Objektiva o bogatstvu Đilasovog brata: Premijerka obećala ISTRAGU! (VIDEO)

Ekskluzivna priča Objektiva o bogatstvu porodice Đilas danas je bila tema na zasedanju Skupštine Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Miloš Rafailović, Printscreen/Youtube, Printscreen/Facebook, Printscreen/Objektiv.rs

Ekskluzivna priča Objektiva o nenormalnom bogatstvu tajkuna Gojka Đilasa, brata tajkuna Dragana Đilasa, danas je podigla buru u Narodnoj skupštini!

Tražeći od nadležnih institucija da ispitaju odakle jednom čoveku 29 nekretnina čija se vrednost meri u milionima evra narodni poslanik SNS-a Aleksandar Marković istakao je da pedeset porodica u Srbiji nema bogastvo koliko ima samo jedan čovek.

Đilasov brat OPASAN TAJKUN: Gojko ima 29 nekretnina u centru Beograda! (KOMPLETAN SPISAK)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Stoga postavljam nekoliko pitanja predsedniku vlade gospođi  Brnabić, ministru unutrašnjih poslova i ministru pravde: Kako je bilo ko, a u ovom slučaju Đilasov brat stekao toliko bogatsvtvo koje se meri  u  29 stanova, lokala, i garaža u centru Beograda? Na koji način je zaradio stanove, poput stana u Siminoj ulici od 91 kvadrata, zatim stana u Beogradskoj ulici, čak pet stanova u ulici Velisava Vulovića, stan u Gospodar  Jevremovoj  ulici od  143 kvadrata? Ukupna kvadratura svih nekretnina je 1.726 kvadrata. Znate li koliko je  godina potrebno da čitava jedna porodica radi da bi zaradila jedan ovakav stan? Pedeset prosečnih porodica nema ovoliko nekretnina koliko ima samo  jedan čovek – brat Dragana Đilasa. S tim uvezi  pitam da li će biti istraženo poslovanje firmi, pogotovo ofšor kompanija u kojima Đilasov brat ima upravljačka prava”, pitao je Marković.

Predsednica Vlade Srbije Srbije Ana Brnabić istakla je da se nada da će nadžene institucije reagovati i ispitati ove navode koji, kako je rekla “zvuče “neverovatno”.

“Da neko gomila toliko bogatsvo, a to nije sve, već imate svo ono ostalo bogatsvo koje ima sam gospodin Đilas. Mislim da je jedino što možemo svi da tražimo i očekujen da nadžene institucije rade svoj posao, da istraže ovo i da pokrenu određene postupke ukoliko za to postoji osnova. Da bi svi bivši, sadašnji funkcioneri, njihovi bliski ljudi bili zaista čisti pred građanima Srbije Vlada Republike Srbije u prethodnom mandatu je predložola Zakon o poreklu imovine, Narodna skupština Srbije ga je usvojila, a ja očekujem da krene primena tog zakona.

Ako je istina i da gospodin Đilas i njegov brat imaju svu ovu  imovinu ja bih volela da vidim koje je poreklo te imovine i kako je moguće  steći toliku  imovinu, a posebno pošto je  jedan više od deset godina politički funkcioner, a politički funkciioneri nemaju visoka primanja”, istakla je Brnabić.

Ona je dodala da bi “bilo kakav izostanak ozbiljne istrage, nedostak reakcije nadležnih institucija značio da su oni  jači od države samo zato što poseduju toliko bogatsvo i zato što su medijski moćni, a medijski su moćni zato što poseduju toliko bogatsvtvo”.

Govoreći o licemerju porodice Đilas, Marković je istakao da se vrhunac istog vidi u tome što članovi opozicije vode prljve kapmanje protiv predsednika Vučića i njegovog brata, dok su upravo oni ti koji poseduju nenormalno bogatsvo.

Koliko je ova tema uzburklala javnost najbolje govori i anketa portala Objektiv koju je emitovala i najgledanija televizija sa nacionalnom frekvencom, televizija Pink, u Nacionalnom dnevniku, udarnoj informativnoj emisiji.

Foto: Objektiv

“ĐILAS dao bati, pa kad obrne – će gi vrne”: Građani komentarišu tajkunsku imperiju Gojka Đilasa (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Da li bilo ko zdrave pameti može poverovati da je moguće da je čovek star 29 godina mogao da zaradi i legalno kupi nekretnine u Beogradu vredne verovatno više od MILION EUR? Pod hitno tužilaštvo i MUP da detaljno istraže celu priču i obaveste javnost.

    Odgovori

Ostavite komentar