Stefanović dobio važno pismo iz Kine, uručila ga je ambasadorka Čen Bo

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorkom Kine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo, kojoj je zahvalio na koju njena zemlja pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i njenih nacionalnih interesa.

Vojska Srbije dobila prvu ŽENU PILOTA jurišnog borbenog aviona: Ministar Stefanović uputio čestitke

On je ponovio da Srbija principijelno podržava politiku jedne Kine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Stefanović je preneo iskrenu zahvalnost za upućivanje kineskih lekara i medicinske pomoći radi sprečavanja daljeg širenja i suzbijanja virusa COVID-19 u Srbiji, čime je potvrđena solidarnost Kine u teškim trenucima za obe zemlje.

Prema rečima ministra, Srbija je veoma zahvalna i na donacijama Kine Vojsci Srbije, koje su umnogome doprinele njenoj modernizaciji i podizanju operativnih sposobnosti.

Ministar Stefanović sa ambasadorom Bilgičem: Odnosi Srbije i Turske doprinose očuvanju mira

Čen Bo je uručila pismo državnog savetnika i ministra nacionalne odbrane Kine generala Vei Fenghea kojim čestita ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost naglasivši čvrstu podršku Kine Srbiji u njenim legitimnim zahtevima za očuvanje nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta te dodala da su izuzetni odnosi dva predsednika Si Ðinpinga i Aleksandra Vučića odlična osnova za dalji razvoj saradnje i strateških odnosa dve zemlje.

Pogledajte šta sve mogu naši SPECIJALCI: Ministar Stefanović se uverio u MOĆ srpske vojske (FOTO/VIDEO)

Abasadorka Kine poželela je ministru Stefanoviću uspeh u daljem radu i izrazila očekivanje za nastavak uspešne saradnje koju su imali tokom njegovog prethodnog mandata.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar