VAŽAN SASTANAK

Ministar Stefanović sa ambasadorom Bilgičem: Odnosi Srbije i Turske doprinose očuvanju mira

Na sastanku je posebno naglašena potreba za razvojem saradnje u oblasti opremanja i modernizacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou i da snažno podržava dalji razvoj saradnje dveju država koji, kako je istakao, nesumnjivo doprinosi očuvanju mira i stabilnosti kako u regionu Zapadnog Balkana, tako i u globalnim razmerama.

Stefanović je, u razgovoru sa ambasadorom Turske u Beogradu Tanžu Bilgičem, ocenio da je to potvrđeno visokim nivoom saradnje koje su imala ministarstva unutrašnjih poslova dveju zemalja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istakao je da je namera da se taj nivo postigne i u saradnji dva ministarstva odbrane zasnovanoj na, kako kaže, opredeljenju Srbije ka vojnoj neutralnosti i balansiranoj politici odbrane.

Na sastanku je, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, posebno naglašena potreba za razvojem saradnje u oblasti opremanja i modernizacije.

Ministar Stefanović sa ambasadorom Vlajkovim: Srbija ima nameru da jača dobrosusedske odnose sa Bugarskom 

Sagovornici su se saglasili da će to predstavljati solidnu osnovu za podizanje međusobne interoperabilnosti na viši stepen od prikazanog na dosadašnjem zajedničkom učešću na multinacionalnim vežbama, razmeni polaznika na različitim oblicima školovanja i usavršavanja, kao i jačanju ukupnih operativnih sposobnosti dve vojske.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ambasador Bilgič čestitao je Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželeo mu uspeh u daljem radu, te istakao da na osnovu dosadašnje saradnje Srbije i Turske postoje dobri uslovi za njeno intenziviranje i unapređenje.

Pogledajte šta sve mogu naši SPECIJALCI: Ministar Stefanović se uverio u MOĆ srpske vojske (FOTO/VIDEO) 

Bilgič je izrazio uverenje da će se saradnja intenzivirati i saglasio sa Stefanovićem oko težišnih oblasti budućih zajedničkih aktivnosti, dodaje se u saopštenju.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar