LEPE VESTI

Srbija je MOĆAN ekonomski partner: Ogromno interesovanje italijanskih kompanija za dalja ulaganja

Srbija je idealna destinacija za strane direktne investicije iz mnogo razloga, među kojima su pristup međunarodnim tržištima, kao i geografski položaj, dodao je Lo Kašo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Jason Goh

Interesovanje italijanskih kompanija da ulažu u Srbiji, uprkos aktuelnoj situaciji, ne opada i njihova iskustva sa poslovanjem su pozitivna jer se pokazalo da je Srbija idealna destinacija za strane direktne investicije, rekao je ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo.

On je na Beogradskom ekonomskom forumu rekao da je Italija jedan od glavnih investitora u Srbiji i drugi po veličini ekonomski partner.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Interes italijanskih kompanija za Srbiju nikada nije opao”, rekao je Lo Kašo

On je dodao da je sadašnja situacija, imajući u vidu okolnosti usled pandemije, daleko od zadovoljavajuće, i da je teško što se tiče putovanja, odlažu se sajmovi i slične manifestacije… Podsetio je da italijanska vlada podržava kompanije koje su izvozno orijentisane.

“Srbija je idealna destinacija za strane direktne investicije iz mnogo razloga, među kojima su pristup međunarodnim tržištima, geografski položaj”, dodao je Lo Kašo.

Vučić saopštio: “Srpska ekonomija je SNAŽNA, može sve da izdrži” 

Italijanske kompanije, kaže, prisutne su u različitim sektorima, od IT, auto industrije, finansijskih usluga, i ima ih svugde u Srbiji – od Subotice do Vranja.

“Uprkos ovim problematičnim mesecima imali smo mnogo zahteva italijanskih kompanija koje su želele da provere stanje u Srbiji. Razgovarali smo sa kompanijama u poslednjih šest-sedam meseci i one su uprkos teškoćama iskazale posvećenost i odlučnost da niko ne otpušta radnike, zaintersovane su da ostanu u Srbiji i zahvalne su za finansijsku podršku koju je obezbedila vlada na počeku pandemije“, rekao je Lo Kašo.

Kompanije koje posluju u Srbiji su prilično zadovoljne i iskustva i trendovi su takođe dobri i pozitivni, naglasio je.

Lo Kašo je dodao da je Italija odlučila da da investira u Srbiju kad niko o tome nije razmišljao. “Sada vidimo koliko je ta odluka bila bitna”, rekao je Lo Kašo.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar