Kažeš “derbi”, a misliš drama: Od Mekintajera do Tepića, setili smo se svih ludih završnica! (VIDEO)

Za čitaoce našeg portala pozabavili smo se neizvesnim završnicama košarkaškog večitog derbija, s obzirom na to da je i sinoćnji bio upravo takav

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport, Wikipedia/Ilustracija

Obradili smo mečeve koji su se igrali u bliskoj prošlosti, odnosno zaključno sa 2015. godinom hronološkim redom.

Prvi dramatični finiš u ovom nizu duela koji smo pripremili, dogodio se u sezoni 2014/2015, kada su crno-beli pobedili kao gosti 70:68 u okviru polufinala ABA lige. Milenko Tepić je pogodio prvo, ali promašio drugo slobodno bacanje, nakon čega je Milan Mačvan, igrač koji je verovatno košarkaška vest dana u Srbiji, uhvatio ofanzivni skok i posle nije bilo više vremena za igru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naredne takmičarske godine, 2015/2016, opet je Partizan pobedio kao gost, ali sada sa poenom više u odnosu na prvi opisani duel. Bilo je 75:72, a crveno-beli su promašili u ovom finalu Superlige nekoliko šuteva za tri, kojima bi izjednačili rezultat.

Potom, novi trijumf kluba koji ove sezone svoje utakmice igra u Hali sportova “Ranko Žeravica”, i to u sezoni 2016/17, ponovo u Superligi. Imala je Zvezda tri poena više 11 sekundi pre kraja, ali su Mihajlo Andrić, a onda i Novica Veličković, uspeli da preokrenu i donesu neverovatnu pobedu Partizanu.

Nastavak uspešnih serija u završnicama, tadašnji tim Andree Trinkijerija, nastavio je u finalu Kupa Radivoja Koraća u sezoni 2018/2019, kada je Džok Lendejl u poslednjim trenucima fauliran, nakon čega je pogodio prvo, i želeo namerno da promaši drugo slobodno bacanje…

Zagorac posle derbija: Pazite samo šta je rekao o Zvezdi… (VIDEO)

 

Ipak, nije mu uspelo u tome! Bio je precizan i drugi put, ali nije bilo dovoljno vremena da crveno-beli organizuju napad.

Peti trijumf od pet opisanih mečeva dosad, Partizan je ostvario u istoj sezoni, kada je u polufinalu ABA lige bio bolji na “svom” parketu u dvorani “Aleksandar Nikolić” 70:67.

Ta takmičarska godina obilovala je neizvesnim utakmicama, pošto su odigrali upravo još jednu takvu. Naime, ovog puta u finalu Superlige Srbije, Rade Zagorac pogodio je na samom kraju trojku i tako doneo veliku pobedu Trinkijerijevoj ekipi.

Očigledno je da je Partizan bolje igrao duele “za infarkt” u poslednje vreme, pošto su dobili i sedmi uzastopni takav. Pogocima Markusa Pejdža sa linije penala, ovaj susret završen je 75:72.

A onda… Možda i najneverovatniji preokret. Sledeće sezone, u finalu Kupa Radivoja Koraća, Zvezda je na 17 sekundi do kraja vodila sa čak šest poena razlike, ali crno-beli su taktički, strpljivo, malo po malo, smanjivali prednost tima sa malog Kalemegdana – odveli meč u produžetak – gde su kasnije “na krilima” Ognjena Jaramaza uspeli i da slave sa 85:84!

Napad na Korija Voldena u noći “večitog derbija”: “Grobari” mu jasno pokazali šta misle o njemu (FOTO)

Dragi čitaoci, kao što ste mogli i da primetite, sinoćnji poraz u neizvesnoj završnici je prvi na taj način, koji je Partizan doživeo u košarkaškom večitom derbiju u poslednjih pet godina.

Priredio: A. A.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar