Milan Mačvan tužio Partizan!

Još loših vesti za pristalice crno-belih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Dan posle poraza u poslednjim sekundama dramatičnog večitog derbija u ABA ligi, za navijače Partizana stiže još jedna neprijatna vest.

Naime, kako saznaje Mozzart Sport, ljubimac “grobara” i nekadašnji kapiten Milan Mačvan rešio je da tuži klub i pravnim putem naplati zaostala dugovanja!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema informacijama ovog portala, dug je nastao na osnovu neisplaćenih obaveza iz sezona 2011/2012. i 2014/2015, i iznosio je 95.000 evra. Kada je Ostoja Mijailović preuzeo Partizan, napravljen je sporazum po kojem je Mačvan oprostio crno-belima 45.000 evra, a ostalih 50.000 je trebalo da bude isplaćeno u tri rate.

 

Foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Prvu ratu klub iz Humske košarkašu je uplatio u celosti i na vreme, drugu tek delimično, a treća bi dospela na naplatu 31. decembra 2020. godine. Po slovu postignutog sporazuma, zbog nepoštovanja dogovorenih rokova, dug se „vratio“ na početnih 95.000 evra. Pošto je deo duga otplaćen kroz rate, crno-beli su sada dužni da Mačvanu isplate 65.000 evra pod pretnjom prinudne naplate.

Zanimljivo je da je Mačvan letos, po povratku iz Japana gde je završio igračku karijeru, kooptiran u rad Partizanove uprave, i to kao savetnik predsednika Ostoje Mijailovića za sportska pitanja. Da li zbog nepoštovanja dogovora ili nečeg drugog, Mačvan se vrlo brzo, već posle nekoliko nedelja, povukao „u ilegalu“, a zvanično je objavljeno da je napustio klub tek pre nekoliko dana.

Saopštenje iz Zvezde: Nikad u 75 godina dugoj istoriji nismo imali triput manje bacanja od protivnika…

 

Kako je navedeno, Mačvan je svoj slučaj predao Stalnoj sportskoj arbitraži pri Olimpijskom komitetu Srbije. S obzirom na to da je domaći igrač, nije išao na Košarkaški arbitražni tribunal (BAT), jer i OKS ima ingerencije za blokadu računa i prinudnu naplatu dugovanja.

Mačvan, kako Mozzart Sport saznaje, nije jedini igrač koji pravdu traži na sudu – još nekoliko bivših košarkaša crno-belih odlučilo se na isti korak iz identičnog razloga: nepoštovanje dogovorene dinamike isplate zaostalih dugovanja.

Koncentracijom do pobede: Filipovski se za Zvezdu spema kao i za svakog drugog rivala (VIDEO)

 



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar