SRAMOTNO: Kritikuje onlajn nastavu u Srbiji, a novinar iz Nemačke kaže da je ovde bolja nego tamo (VIDEO)

Vesna Vojvodić iz Sindikata prosvetnih radnika večeras na Newsmax Adriji napada našu online nastavu a Nemanja Rujević iz DW kaže da je bolje organizovana nego u Nemačkoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Lični stav

Sistem rada koji je Srbija sprovela, kada je u pitanju školovanje đaka, a koji se tiče vanrednog prelaska iz klupe za boravak ispred ekrana TV-a, odnosno učenje “onlajn”, iskritikovan je od strane Vesne Vojvodić iz Sindikata prosvetnih radnika, a u tom napadu je zanemaren trud koji je država uložila u digitalizaciju, dok neke mnogo jače zemlje poput Nemačke, uopšte nisu uspele da se snađu u talasu korone i prelasku na vid učenja na daljinu.

Vesna Vojvodić iz Sindikata prosvetnih radnika večeras na Newsmax Adriji napada našu online nastavu a Nemanja Rujević iz DW kaže da je bolje organizovana nego u Nemačkoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vrbas i Paraćin već su prešli na onlajn nastavu, ali i škole u Aleksincu i Zaječaru su uputile zahtev za takav vid učenja.

Ovom sistemu se strogo protivi gospođa Vojvodić.

“Kad čujete iz Ministarstva prosvete prelazak na onlajn nastavu, ja se bojim da oni misle u Šarčevićevim konotacijama da je to gledanje TV-a. Tu od onlajn nastave nema ni o, nema ničega”, rekla je Vojvodić.

Ona je u istom tonu nastavila da napada ovaj vid učenja.

“To je zabavno, ali to nije proces edukacije. Onaljn je kada vi i ja razgovaramo, pa vi mene pitate, a ja vama odgovorim, pa vi niste zadovoljni pa ja odmah pojasnim “,rekla je Vojvodić.

Nemanja Rujević je suprotno tome uporedio sistem učenja u Nemačkoj.

“Tamo je još gore bilo organizovano učenje na daljinu, nego u Srbiji. Učii su pomoći štapa i kanapa. Nemačka nije diitalizovana zemlja, škole takođe”, objasnio je Rujević i naglasio da to vuče ogromne posledice po ekonomiju.



Izvor: Alo

Komentari (1)

  1. Žena je potpuno u pravu. Mi nemamo nikakvu onlajn nastavu već gledanje TV-a. Neko šalje materijal mejlom, neko ni to. Ako se računa što se materijal šalje elektronski a ne golubom pismonošom, onda možda i da računamo kao onlajn. Inače cela digitalizacija se svodi na uvođenje elektronskog dnevnika sa smajlijima. Jaka digotalizacija.

    Odgovori

Ostavite komentar