NE IGRAJTE SE

Doktor Stevanović zamolio građane da se ne leče kod kuće

Raste i broj pacijenata koji su probali da se sami leče

Beograd, 17. novembra 2020.- Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanovic na sastanku.Ministar zdravlja Zlatibor Loncar na sastanku sa direktorima kovid bolnica u Srbiji. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović upozorio je danas na sve veći broj hospitalizovanih pacijenata i to pogotovo onih koji imaju tešku kliničku sliku.

Trenutno je prema njegovim rečima najviše ugroženo radnoaktivno stanovništvo srednje životne dobi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Na Infektivnoj klinici svako jutro dočekamo sa prekobrojnim pacijentima koje smeštamo na privremene krevete. Čim nekoga otpustimo na njegovo mesto primamo novog bolesnika. Tako je stanje i u drugim bolnicama – rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Pogledajte kako srpski dr Haus izgleda nakon što je preležao koronu: Poručio je vrlo važnu stvar! (FOTO) 

Raste i broj pacijenata koji su probali da se sami leče.

– Opet nam raste procenat onih koji se sami leče kod kuće i misle da ovo može da prođe samo od sebe bez saveta lekara ili sa minimalnom pomoći lekara. Završava se na tome da se postavi dijagnoza, ali onda da bi izbegli hospitalizaciju, više se ne jave. Dolaze posle pet-šest dana sa ekstremno teškim kliničkim slikama i bukvalno sa vrata idu u jedinice intenzivne nege – rekao je Stevanović.

Direktor Infektivne klinike je apelovao na građane da se jave u kovid ambulante čim primete simptome.

– Nemojte pokušavati da ovu bolest lečite sami kod kuće jer jednostavno ne može da prođe sama od sebe – apelovao je Stevanović.

Izvor: Kurir

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (1)

Ostavi komentar

  1. Poštovani, bolesnici leže kući ne izolovani sa ostalim članovima domaćinstva, koji nisu u karantinu, u kovid ambulantama lekari opšte prakse im daju brufen i hemomicin, ako pacijent ima i posle dvanaest dana temperaturu, nevoljno ga šalju u Novi Sad na pregled. Konkretno ovo se dešava u Bačkoj Palanci. Mislim da zbog ne odgovornosti prvo nas ima toliko obolelih.

    S poštovanjem!

    Odgovori

Ostavite komentar