ODLUČENO

Telo patrijarha prenose u Saborni hram: Obavljeni detalji o sahrani Irineja

Patrijarh Irinej preminuo je jutros u 7 sati i 7 minuta u VMC Karaburma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Telo blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja biće izloženo u Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu tokom svete Liturgije na dan slave Sabornog hrama, 21. novembra 2020. godine, a posle toga preneto u hram Svetog Save na Vračaru, gde će vernici imati priliku da se oproste sa blaženopočivšim Patrijarhom, saopštili su iz Srpske pravoslavne crkve.

Sveta zaupokojena Liturgija biće služena u nedelju, 22. novembra 2020. godine, u hramu Svetog Save na Vračaru sa početkom u 9 časova. U nastavku svete Liturgije biće služeno opelo a telo Patrijarhovo biće sahranjeno u kripti hrama Svetog Save.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, Patrijarh Irinej preminuo je jutros u sedam sati i 7 minuta u VMC Karaburma, gde je hospitalizovan 5. novembra zbog koronavirusa.

“Veliki ljudi ne gospodare, oni služe”: Vučić uputio telegram saučešća SPC

Vlada Srbije proglasiće trodnevnu žalost zbog smrti patrijarha Irineja. Trodnevna žalost na snazi je danas, sutra i u nedelju, kada će patrijarh i biti sahranjen.

Njegov život i borba za dobro inspiracija su svima: Stefanović izrazio saučešće povodom smrti patrijarha



Izvor: Telegraf

Komentari (1)

  1. Broj sedam ima simbolicno znacenje u Bibliji. Predstavlja perfekciju. Iz tog razloga je Patrijarh izdahnuo u sedam sati i sedam minuta.

    Odgovori

Ostavite komentar