Korona je harala Evropom mnogo PRE nego što je počela pandemija!? Tvrdnje doktorke Gabrijele tresu svet

Antitela specifična samo za Sars-CoV-2 nađena u uzorcima od septembra 2019. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Koliko je tačno dugo novi korona virus među nama? 17. novembar jeste zvanična informacija o prvoj registrovanoj infekciji, ali lekarka iz Italije, Gabrijela Sozi, sa svojim timom naučnika iz Milana sa Nacionalnog instituta za kancer, objavila je prošle nedelje tvrdnje koje tresu svet. Njihov rad, objavljen u časopisu Tumori Journal izazvao je veliko interesovanje, a naučnici tvrde da ovo saznanje iz temelja preoblikuje sve što se zna o virusu.

Završena sednica Kriznog štaba: Evo kada će biti saopštena odluka o NOVIM MERAMA

Naučnici su, naime, testirali uzorke krvi pacijenata sa tumorom pluća i u njima našli antitela specifična samo za Sars-CoV-2, virus koji izaziva Kovid 19. U čemu je otkrovenje? U tome što ti uzorci datiraju od septembra 2019. godine.

Ovo dalje upućuje na indicije da je u Italiji virus prisutan mnogo pre nego što je detektovan u Vuhanu, što je zvanično bilo krajem decembra.

Ono što dodatno komplikuje stvar oko dolaženja do korena pojave virusa jeste politika. I Peking i SZO su oštro kritikovani zbog početnih reakcija na pandemiju. Peking je kasnio sa upozorenjima, zbog čega se virus neometano širio svetom, što je moglo da bude sprečeno blagovremenom reakcijom. SZO je dobila kritike jer nije dovoljno oštro kritikovala Kinu zbog tog poteza. Donald Tramp upućivao je redovno kritike na račun SZO, govoreći da rade u korist Kine. Uz to, njegovi saradnici optuživali su Kinu da su “namerno stvorili virus u laboratoriji”. To je, kako piše LiveScience, mnogo otežalo saradnju naučnika širom sveta sa naučnicima iz Kine.

“Biće razmatrano skraćivanje rada kafića do 18 sati”: Dr Srđa Janković najavljuje nove mere

Ali, politika na stranu, medicinska struka i dalje pokušava da ustanovi kada se virus tačno pojavio. Frensis Kolins iz američkog Nacionalnog zdravstvenog instituta kaže da je virus mogao da se tiho širi među ljudima mnogo pre nego što zvanično znamo za njega. On to pretpostavlja na osnovu trenutne adaptiranosti virusa na ljudske ćelije.

Studija koju je uradio Oksford kaže da na osnovu njihovih istraživanja može da se zaključi da je virus nastao negde van Vuhana. Francuski naučnici sa Pasterovog Instituta kažu da se soj virusa u Francuskoj koji su oni proučili razlikuje od soja virusa u Kini.

“Junaci, napred! To naređuje Srbija”: Reči doktora Kona OŽIVELE DUH heroja sa Cera

U Španiji, Italiji i Brazilu, naučnici su našli gene korona virusa u uzorcima iz kanalizacije uzetim mesecima pre zvaničnog početka pandemije. Međutim, ništa od ovih dokaza nije bilo dovoljno jako da se pobije teorija da virus potiče iz Vuhana.

Gabrijela Sozi je sa svojim timom ispitala uzorke krvi od skoro 1000 pacijenata sa tumorom pluća. Uzorci su uzeti drugim povodom prošle godine. Kako krv ne sadrži virus, ali sadrži antitela ukoliko je virus bio prisutan, otkriće ovih naučnika potreslo je celu naučnu zajednicu. Uz to, kako postoji i kontroverza oko tačnosti testova za antitela, Sozi je izabrala specijalizovane testove kojima je tačnost preko 96 odsto.

“Više od 100 pacijenata, dakle više od 10 odsto njih, imalo je antitela na korona virus”, kaže Sozi, dodajući da, prema ovim informacijama, od prve nedelje septembra pa do kraja februara, u svakoj od 13 italijanskih regija bio je bar po jedan čovek inficiran novim korona virusom. Naravno, najviše antitela pokazalo se kod pacijenata iz Lombardije. Takođe, Sozi tvrdi da je većina ovih pacijenata bila asimptomatska.

Od novembra su pojedini lekari u Italiji prijavljivali neuobičajeno veliki broj respiratornih bolesti kod starijih i kod hroničnih bolesnika, ali sve je to otpisano kao grip“, tvrdi Gabrijela Sozi.

Dr Tiodorović otkrio koje su to tri nove mere koje će se uvesti ako ove ne daju rezultat

Ova zagonetka tek će se rešavati, a u međuvremenu stručnjaci podsećaju da mnogi virusi ne potiču sa mesta gde su prvi put detektovani. Recimo, HIV je prvi put uočen u Americi 1981. godine, ali najranija poznata infekcija desila se u Kongu nekoliko decenija pre toga.

Isto tako, španska groznica je prvi put prijavljena u Španiji, međutim, prvi zabeležen slučaj desio se u Kanzasu.



Izvor: Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar