NA DANAŠNJI DAN

Roki slavi 44. rođendan: Ovo niste znali o čuvenom filmu

Kultni film je izuzetno popularan u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/LILO/ Sipa Press

Film “Roki” na današnji dan slavi svoj 44. rođendan, a i dalje je popularan širom sveta. Silvester Stalone je uspeo da napravi pravi klasik. Međutim, postoje mnoge zanimljive činjenice o filmu koje publika ne zna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvobitno su mnogi smatrali da je bokser Roki Marcijano bio inspiracija za ovaj film, ali to nije istina. Naime, Stalone je otkrio da mu je glavna inspiracija bio zapravo Muhamed Ali. Glumac je detaljno proučavao njegov stil kretanja, govor tela. Ideju za film je dobio dok je gledao borbu izmešu Muhameda Alija i Čeka Vapnera.

Roki kakvog ga do sada niste videli: Objavljen dokumentarac o svima omiljenom filmskom bokseru (VIDEO)

“Roki” je bio neočekivano niskobudžetni film. Stalone je na sve načine pokušavao i uspevao da sakupi novac. Zbog toga je morao da proda svog psa, ali ne brinite kasnije ga je otkupio, ali za mnogo veću sumu novca.

Filmski studio prvobitno nije želeo da Stalone igra Rokija, želeli su samo da otkupe njegov scenario. Glumac je usprotivio i želeo je da prekine saradnju. Filmski studio je želeo da zaposli Burta Rejnoldsa ili Roberta Redforda.

Karl Veders je odlično dočarao lik Apola Krida, ali mnogi ne znaju kako je Karl dobio ovu ulogu. Naime, glumac je na audiciji rekao da ne želi da proba scenu sa Staloneom. Rekao je da bi on sam bio mnogo bolji da sarađuje sa nekim pravim glumcem. Iako su mnogi mislili da će se Stalone naljutiti, njemu je ova izjava bila simpatična. Stalone je bio impresioniran Karlovim stavom i drskošću, tada je uvideo da je našao savršenog Krida. Sada Karl Veders igra odličnu ulogu u seriji “Mandalorian”.

Ostali delovi “Rokija” su godinama pokušavali da kopiraju tu magiju prvog filma, ali nikada nisu potpuno uspeli. Prvi delovi su bili prilično uspešni, ali čini se da se franšiza previše odužila.

Međutim, film koji je najbliže prišao prvom “Rokiju” je “Krid” iz 2015. godine. Režirao ga je i napisao Rajan Kugler (autor “Crnog pantera), a glavnu ulogu igra Majkl B. Džordan. U ovom filmu Roki Balboa počinje da trenira mladog Adonisa Krida, sina tragično preminulog Apola Krida. Emotivno prikazuje unutrašnju borbu Adonisa i njegov komplikovan odnos sa preminulim ocem, kao i Rokijevu borbu sa rakom. Preporučujemo vam da ga pogledate!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar