Hibridni Vegan: Mikro automobil za gradove budućnosti (VIDEO)

Trotočkaš je u koncept fazi, a dizajneri traže finansijere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / The Vegan HESST

U poslednje vreme, sve više slušamo o mikro automobilima, njihovoj efikasnosti, posebno u gradskim uslovima, kao i malim troškovima proizvodnje i održavanja.

Zato ne čudi projekat kanadskog startapa – The Vegan. Reč je o električnom trotočkašu, koji pored baterija ima i solarnu ploču. Dakle, nekoj vrsti hibrida.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegova mala cena verovatno će privući kupce u budućnosti, a posebno je interesantan jer ne emituje štetne gasove i čuva okolinu, na čemu se sve više insistira u auto-industriji.

Lagan, a stabilan

Trotočkaš je u koncept fazi, a dizajneri su pokrenuli kampanju na IndieGoGo, kako bi prikupili sredstva za izradu prototipa. Tvrde da će finansijerima, do marta 2021, isporučiti više vozila, a krajnji cilj je flota Vegana u velikim gradovima.

Vozilo je izrađeno od aluminijuma i ugljeničnih vlakana, a teško je svega 175 kilograma sa baterijama. I pored male mase, izuzetno je stabilno, tvrde dizajneri, jer u prednjem delu ima dva točka.

Kabina je planirana za vozača i dva putnika, dok se zadnja sedišta spuštaju, “otvarajući” prostor za prevoz robe.

Brzina i autonomija

Prosečna brzina Vegana je 30 km/h, a maksimalna 70 km/h. Jedno punjenje baterija obezbeđuje autonomiju od 95 kilometara, ali uz pomoć solarne ploče (120W), domet se povećava na 120 km.

Proizvođači obećavaju da će ugraditi najkvalitetniju opremu – od prozora i sedišta, do prednjeg i zadnjeg vešanja.

Vozaču će na raspolaganju biti GPS navigacija, kao i aktivni i pasivni sistemi za sigurnu vožnju, prenosi Autoevolution.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar