NAPAD NA KOSOVU

NAPETO u Gračanici: Predsednik opštine posetio NAPADNUTOG Srbina, a Albanci pobegli u šumu (VIDEO)

Osobe koje su napale Zorana automobilom su se povukle dublje u albanski deo sela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Zorana Trajkovića koji je napadnut u selu Kišnica posetio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. U trenutku kada se ispred kuće Trajkovića okupila grupa opštinskih službenika sa novinarima i kamermanima, iz dela Kišnice naseljenog Albancima čulo se uzvikivanje “UČK”.

Osobe koje su to učinile automobilom su se povukle dublje u albanski deo sela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

 

Osobe koje su to učinile automobilom su se povukle dublje u albanski deo sela.

Policija je potom stigla i razgovarala sa grupom Albanaca, koja je sve vreme pratila šta se zbiva ispred kuće Trajkovića.

NAPAD na Srbe u Gračanici: Albanci uz povike UČK gađali Zorana kamenicama i staklenim flašama (VIDEO) 

Popović je nakon toga rekao da su napad na Zorana Trajkovića, a onda i uzvici “UČK” “dokaz da su bili u pravu kada su tražili da bilbord sa albanskim natpisom ‘Sloboda ima ime – OVK’ u blizini srpskih kuća u Kišnici i na ulazu u Gračanicu, bude uklonjen jer će u suprotnom da izazove nove provokacije i incidente”.

“Imali smo prilike da dok smo bili ovde i razgovarali sa Trajkovićem da su pojedinci provocirali i uzvikivali UČK. Policija mora da radi svoj posao i mi smo više puta reagovali na to i jednostavno govorili da svako treba da radi svoj posao. Očigledno da ovde neko na pravi način ne radi svoj posao”, rekao je Popović.

Policija se nakon razgovora sa grupom Albanaca povukla.

Popović je dodao da predstavnici opštinske vlasti i kao sugrađani napadnutog Zorana Trajkovića biti uz njega.

“I ono što je najbitnije i na čemu stalno insistiramo, da ćemo uvek raditi na način da institucije rade svoj posao i da mora svaka od institucija koja je zadužena da radi svoj posao kako treba. Jedino tako možemo da sačuvamo mir i bezbednost a mi kao opština ćemo uvek biti uz svoje građane”, podvukao je Popović.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar