Može li Firenze Lanciare da zavlada drumovima i nebom (VIDEO)

Avio-industrija imala je veliki uticaj na dizajn ovog lepotana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Martin Malchev / Alamy / Profimedia

Firenze Lanciare predstavlja san svakog zaljubljenika u superautomobile, koji voli visine. Reč je o hibridu nesvakidašnjih performansi, a njegov proizvođač tvrdi da će nadmašiti brojnu konkurenciju.

Na asfaltu, četvorotočkaš pokreću dva Teslina eletromotora, ukupne jačine 1.000 KS, a do “stotke” stiže za manje od 4 sekunde, brže nego Lamborghini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Situacija se dramatično menja kada raširi krila (“skrivena” u podnoj konstrukciji). Tada se uključuju dva Williams FJ-33 turbo-motora! Firenze Lanciare ima rezervoar od 1.100 litara i “nebesku” autonomiju od 1.360 kilometara. Leti brzinom od 830 km/h.

Luksuz u svakom pogledu

Avio-industrija imala je veliki uticaj na dizajn ovog superautomobila, kao i sisteme koje koristi, bilo na zemlji ili u vazduhu. Posebno je zanimljivo da mu je potrebno 760 metara staze da uzleti.

Za razliku od minimalizma, koji dominira u kabinama većine “letećih automobila”, proizvođač modela Firenze Lanciare nije štedeo. Tu su kožna sedišta, zvučna izolacija, heads-up displej i druga oprema, karakteristična za luksuzne sedane.

U narednom videu, saznaćete i druge važne detalje o italijanskom lepotanu, kao i procene kada počinje proizvodnja.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar