“Exit” se seli iz Srbije? Sledeće godine bi mogao da se održi u Hrvatskoj ili Crnoj Gori

U izboru su i pojedine bogate arapske zemlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/EXIT festival

Srbija bi mogla da ostane bez Exit festivala, jer su organizatori zbog finansijskih problema prinuđeni da razmišljaju o preseljenju, pa postoji opcija da se jubilarno 20. izdanje preseli u Umag, prenosi hrvatski portal Jutarnji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novosadski Exit bi tako u Istri u Hrvatskoj ugostio već potvrđene zvezde – Dejvida Getu, Solomuna, Ninu Kravic, Pola Kalkbrenera, Pola van Dajka i mnoge druge, čiji su nastupi najavljeni za 2021. godinu. Exit, jedan od najprepoznatljivijih srpskih kulturnih brendova, doneo je turizmu do sada 200 miliona evra, a novi bi dom bi navodno mogao pronaći i u Crnoj Gori, osim u Hrvatskoj, a čak su u izboru i pojedine bogate arapske zemlje.

Doneta odluka: Exit je zvanično otkazan

Kako Jutarnji saznaje, razlog mogućeg preseljenja je finansijski i leži u činjenici da Srbija, kako navode, “nije napravila plan kojim bi specijalnim paketima pomoći u vreme pandemije podržala najugroženije grane turizma, među kojima su svakako muzička i festivalska industrija”, jer su to sada zabranjene delatnosti bez ikakvih prihoda.

Organizatorima Exita je, piše Jutarnji, rečeno je da reše finansijski problem otpuštanjem svih zaposlenih. Exit je ove godine trebalo da napravi spektakl za 20 godina postojanja, ali je bio prinuđen da festival pomeri za 2021. i da ove godine ima samo online izdanje, koje je doduše gledalo više miliona ljudi. Finansijski gubitak Exita zbog toga ove godine iznosi oko milion evra, zbog čega bi do kraja 2020. morali da otpuste svih stotinak ljudi koji rade cele godine, odnosno njih nekoliko hiljada koji rade tokom trajanja festivala.

Egzit obeležava godišnjicu istorijskog koncerta: Podsetimo se spektakularnog prošlogodišnjeg festivala

 

“Poznata je činjenica da smo tokom godina dobijali puno ponuda da se Exit preseli iz Novog Sada i Srbije u drugu državu. Gotovo svaka zemlja na svetu želi da u svojoj turističkoj ponudi ima jedan od najvećih svetskih festivala koji svake godine donosi desetine miliona evra lokalnom turizmu. Takve ponude smo do sada kategorički odbijali, jer želimo ostati i razvijati festival u našem gradu i zemlji. Nažalost, to ne zavisi samo od nas”, naveo je Exit tim za B92, i dodali su da ne smeju dalje da komentarišu ovu situaciju.

U kojoj će zemlji Exit zaista proslaviti veliku 20. godišnjicu, trebalo bi da se konačno sazna do kraja ove turbulentne godine.



Izvor: Tanjug, B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar