ULOGA OBELEŽILA KARIJERU

Cela Srbija će Bekjareva pamtiti po ovoj ULOZI: Zbog lika iz popularne serije je dobio novi nadimak

Bekjareva su nakon ove uloge svi počeli zvati Kurčubić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube

Ekipa filma “Bilo Jednom u Srbiji” obustavila je krajem oktobra snimanje tog ostvarenja pošto je ustanovljeno da je jedan član filmske ekipe, naš poznati glumac Ivan Bekjarev, pozitivan na koronavirus. Nažalost, večeras je stigla tužna vest da je slavni glumac preminuo od posledica koronavirusa.

Prvu ulogu Ivan Bekjarev odigrao je 1967. godine u filmu “Bokseri idu u raj” u kom je glavnu ulogu igrao Mija Aleksić. Iako je odigrao preko stotinu uloga u raznim filmovima i serijama, slavu je stekao ulogom Vujkovića u televizijskoj seriji “Banjica” i Stevice Kurčubića u seriji “Bolji život”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zahvaljujući liku Vujkovića Bekjarev je postao najpopularniji negativac u celoj Jugoslaviji.

Međutim, od 82. epizode serije “Boljeg života”, proizašle isto iz pera Siniše Pavića, lik Vujkovića je totalno zasenio Kurčubić.

Stevicu Kurčubića, muljatora i kradljivca, uprkos mračnoj biografiji, Bekjarev je učinio vrlo simpatičnim. Međutim, sa ovim likom, Bekjarev je izgubio svoj identitet. Umesto nadimaka Beki i Bekson, pod kojima je do tada bio poznat, nakon ove uloge svi su ga počeli zvati Kurčubić.

Kurčubić ima i svoj legendarni pokret po kom je prepoznatljiv – hvatanje za kragnu.

Zanimljivo je to da je ovaj pokret nastao sasvim spontano, tokom snimanja serije “Banjica” gde je u prvoj epizodi Bekjarev slučajno napravio ovaj potez, koji se rediteljima svideo, te su ga preneli i u narednu seriju i od njega načinili Kurčubićev zaštitni znak.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar