Hamilton stigao Šumahera: Morate sanjati o NEMOGUĆEM, ostvario sam više od najluđih snova!

Britanac je na stazi u Istanbulu stigao do desetog trijumfa ove sezone, a 94. u karijeri

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Tanjug/AP Photo/Kenan Asyali, Pool

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Turske i osigurao sedmu titulu šampiona u Formuli 1.

Hamilton se današnjim osvajanjem titule izjednačio sa legendarnim Mihaelom Šumaherom po broju osvojenih titula.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sedmostruki svetski prvak Britanac Luis Hamilton nije skrivao sreću nakon osvajanja Velike nagrade Turske i tirule prvaka Formule 1 za 2020. godinu.

“Nemam reči. Moram početi s ogromnom zahvalnošću ekipi i ljudima koji rade ovde i u bazi. Ne bih stajao ovde da se nisam pridružio timu. Prošli smo monumentalni put. Jako sam ponosan na ovo. I moram se zahvaliti porodici. Sanjali smo o ovom trenutku dok sam kao mali gledao gran-pri Formule. Ipak, sve ovo je iznad svih naših najsmelijih očekivanja i maštanja. Ovaj trenutak je i poruka svoj deci – morate sanjati o nemogućem. Za to treba da radite, sledite svoje ciljeve i nikada ne odustajate. Ne sumnjajte u sebe nikada”, poručio je Hamilton.

Osvrnuo se i na tek dobijenu trku u Istanbulu.

“Mislio sam da mi trka izmiče, ali nastavio sam verovati i verovao sam da ću u jednom trenutku pronaći tempo – i tako se i dogodilo. Već sam jednom izgubio pobedu u pit stazi i naučio lekciju iz 2007. godine, to je sigurno. Danas je postojao osećaj da je sve pod kontrolom, a ja bih se nosio i s kišom ako bi počela da pada.”

Hamilton je potvrdio da ne želi da odustaje i da još ima ambicije da pobeđuje, nakon što je stigao broj titula Mihaela Šumahera, a oborio je njegov rekord pobeda.

“Često kažem da ovo nadilazi moje najluđe snove. Ali mislim da sam duboko u sebi sanjao tako uzvišenu karijeru. Činilo se tako malo verovatnim jer sećam se kako sam gledao Mihaela kako osvaja naslove i mislio sam da je tako teško osvojiti jedan, dva ili tri. Sedam je jednostavno nemoguće zamisliti. Ovo je taj dan u kojem je jako teško sve to shvatiti. A osećam se kao da tek počinjem. Fizički sam u odličnoj formi. Bilo je teško ove godine, ali uz pomoć ljudi oko sebe uspeo sam držati glavu iznad vode i ostati usredsređen na cilj. Nadam se da će sledeća sezona biti još bolja. Želim da ostanem u Mercedesu, jer osećam daje puno posla pred nama. Želim da pomognem Formuli 1 i želim da pomognem Mercedesu.”

Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf nagalsio je da Hamilton zaslužuje komplimente za vožnju unteškim uslovima u Istanbulu “Trka je pokazala da Luis može da se nosi i sa situacijama koje su u startu nepovoljne za njega. Bio je gladan poput lava, i uopšte ne vidim da gubi motivaciju. Imamo sjajan odnos koji se razvijao tokom godina. Ekipa ga podržava na 100 odsto, a on jednako uzvraća. Zbog toga se Luis sjajno i snalazi u svakoj situaciji na stazi”, rekao je Wolf.

SKANDALOZNA odluka: Srpskim rukometašima zabranjen ulaz na Kosovo



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar