Otrkiveno šta se desilo devojčici koja je 2018. NESTALA iz Hrvatske: Policija na Floridi otkrila UŽAS

Džordan Hose Pulido i njegov otac Roberto Santana Himenes držali tinejdžerku kao robinju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/doidam10

Pre mesec dana, 26-godišnji Džordan Hose Pulido i njegov otac Roberto Santana Himenes uhapšeni su na Floridi pod optužbom da su 2018. godine oteli tinejdžerku iz Hrvatske u nameri da je seksualno eskploatišu.

Prokletstvo Šangaja: Milicu iz Batajnice otac poslednji put video u naselju gde je iskasapljena devojčica

Devojčica je tada imala 16 godina, a Pulido je stupio u kontakt sa njom putem društvenih mreža tokom 2017.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema pisanju sajta “Mundohispaniko”, koji je dobio dokumenta iz istrage, ocu i sinu preti kazna od 10 godina do doživotne robije. “Mundohispaniko” takođe navodi da su američki istražitelji dve godine sarađivali sa hrvatskim kako bi uspeli da rasvetle zločin.

Foto: Policija

U dokumentu do kojeg su došli novinari, navodi se da je Pulido putovao u Hrvatsku 14. juna 2018. godine zbog polnog odnosa sa maloletnicom. Pre toga su se dopisivali oko godinu dana i razvili prijateljski odnos.

Balkan je bio na nogama: Otac devojčice (15) koju je policija juče pronašla opisuje DETALJE OTMICE

Po dolasku u Hrvatsku, Pulido je sa devojkom imao seksualni odnos, uprkos tome što je znao da je maloletna.

Mesec dana kasnije, po povratku u Ameriku u julu 2018. rekao je ocu da je u vezi sa devojkom iz Hrvatske i da želi da je dovede u svoju zemlju da bi nastavili vezu. “Mundohispanico” piše da je otac pomogao Pulidu da devojčicu dovede u Ameriku, ali nije jasno kako je to uspeo ili da li ju je primorao. Elem, Pulido se vratio u Hrvatsku i sa devojkom došao na Floridu.

Njen nestanak mobilisao je hrvatsku policiju koja je potražila pomoć američkih kolega. Jedini trag koji su imali bile su njeni profili na društvenim mrežama i kontakti mladića širom Sjedinjenih Država.

Misterija devojčice nestale na Tisi: Blizu tog mesta desio se jeziv slučaj za koji je cela Srbija čula

Na osnovu ovih kontakata i informacijama o putovanjima u Hrvatsku, istražitelji su uspeli da dođu do Pulida. Veruje se da je njegov otac znao da je devojku držao u zatočeništvu i da mu je služila kao seksualna robinja.

Nakon skoro dve godine istrage, 24. septembra, savezni sudija je zeleno svetlo dao istražiteljima da pritvore dvojicu muškaraca. Uhapšeni su 1. oktobra, a devojčica je spasena. Policija je zaplenila Pulidov ajfon i laptop na kojima su pronađeni dokazi. Istražitelji sada pokušavaju da otkriju da li je Pulio primoravao devojčicu i da se prostituiše.

Dan kasnije, podignuta je optužnica protiv sina i oca.



Izvor: Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar