DONALD TRAMP

Tramp ima SUROV plan: Uništiće ovu kompaniju, TVRDI da su ga izdali

Tramp planira da uništi Foks njuz

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Keith Srakocic

Foks je takođe upozorio gledaoce da su Trampove tvrdnje o pobedi na izborima lažne, nakon čega se on okrenuo drugim konzervativnim medijima, uključujući Njuzmaks.

Donald Tramp je rekao prijateljima da želi da osnuje kompaniju za digitalne medije kako bi zadao udarac konzervativnoj TV mreži Foks njuz, objavio je portal Aksios.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Neki Trampovi savjetnici misle da je Foks njuz pogriješio kada je među prvima proglasio pobjedu Džoa Bajdena u Arizoni. To je naljutilo Trampa i dalo mu opipljivu municiju za napad na tu mrežu, objavio je američki portal.

Ovo niko nije očekivao: Evo šta će RADITI Tramp kada Bajden preuzme vlast, ima dve opcije 

On planira da uništi Foks. Nema sumnje“, rekao je za Aksios izvor koji je detaljno upoznat sa Trampovim namjerama.

Puno se spekulisalo o tome da Tramp osniva kablovsku televiziju, ali bi za to bilo potrebno puno novca i vremena. Umjesto toga, razmatra da pokrene kanal digitalnih medija koji bi sadržaj prenosio preko interneta, što bi bilo jeftinije i brže, piše Aksios.

Tramp se u posljednje vrijeme žali da Foks više intervjuiše demokrate nego ranije.

Foks je takođe upozorio gledaoce da su Trampove tvrdnje o pobjedi na izborima lažne, nakon čega se on okrenuo drugim konzervativnim medijima, uključujući Njuzmaks.

On je ove nedelje na Tviteru oštro kritikovao Foks, optuživši tu mrežu da je zaboravila ko stoji iza njenog uspjeha.

„Zaboravili su zlatnu gusku“, napisao je Tramp u četvrtak na Tviteru. Konzervativni mediji u vlasništvu Ruperta Mardoka u SAD su nakon predsjedničkih izbora promijenili ton prema Trampu, očigledno da bi upozorili čitaoce i gledaoce da je izgubio.

Djelovalo je da je ta nova poruka pažljivo koordinisana jer je sadržala apel Trampu da sačuva svoje „nasljeđe“ tako što će dostojanstveno prihvatiti poraz. Osim preko Foks njuza, poruka je prenesena u „Vol strit žurnalu“ i „Njujork postu“. Sve su to mediji koje je Tramp konzumirao sa velikim entuzijazmom, posebno Foks. Tramp je u ponedjeljak ustvrdio bez dokaza da se rejting Foks njuza „potpuno srušio“.

Njegovo okretanje Njuzmaksu je, međutim, dovelo do porasta rejtinga i gledanost je skočila sa prosječno 65.000 ljudi prije izbora na 800.000 u udarnom terminu ove nedjelje, prema podacima kompanije za analizu tržišta Nielsen.

Trampovo odbijanje da prizna poraz zakočilo je proces zvanične predaje vlasti.

Trampovo prvo javno obraćanje nakon izbora: Predsednik SAD govorio o temi koja zanima ceo svet (VIDEO) 

Uprava za opšte poslove, federalna agencija koja odobrava finansijska sredstva za novoizabranog predsjednika, još nije priznala Bajdenovu pobjedu. Pobjedom u Arizoni, Bajden je proširio prednost u elektorskim glasovima, čime su dodatno smanjene Trampove šanse da na sudovima ili prebrojavanjem preinači rezultat. Bajden je tek drugi demokratski predsjednički kandidat u posljednjih sedam decenija koji je pobijedio u toj tradicionalno republikanskoj državi.

„Učiniće pravu stvar“ kad se prebroje glasovi
Tramp je juče rekao da je „realista“ i da će postupiti u skladu sa ustavom SAD kada se prebroje svi legitimni glasovi, kazao je njegov bliski saradnik.

Dopisnik Foks njuza Džeraldo Rivera je u objavi na Tviteru i u intervjuu za tu mrežu rekao da ga je Tramp juče pozvao i rekao mu da brine zbog napora u nekim državama povodom brojanja glasova nakon što je proglašena Bajdenova pobjeda.

Tramp mu je rekao da će „učiniti pravu stvar“ kada se prebroje svi glasovi, rekao je Rivera.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar