HAOS

Divlji zapad se vraća na VELIKA VRATA: Sve više ubistava i kriminala u Americi, sve manje policije

Policija u Los Anđelesu moraće da sprovede drastičnu reorganizaciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu)

Sve više ubistava i kriminala beleži se u Americi tokom 2020. godine, a gradovi ostaju sa sve manje policije zbog štednje, ali i političkog uticaja posle antirasističkih demonstracija i ubistva Džordža Flojda.

Policija u Los Anđelesu moraće da sprovede drastičnu reorganizaciju jer im je budžet smanjen za 150 miliona dolara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šef losanđeleske policije Majkl Mur izjavio je da će biti ukinuto najmanje 350 radnih mesta i to uglavnom u specijalizovanim sektorima, prenosi televizija OANN.

„Ne mogu da skinem tih 350 ljudi iz patrola sa ulice, jer bi ih to potpuno desetkovalo. Zbog toga ćemo morati da smanjimo neke specijalističke službe, a neke ukinemo“, rekao je Mur.
Zvaničnici policije strahuju da bi to moglo dovesti do toga da istrage sprovode inspektori koji nisu dovoljno upućeni u određene oblasti. Mur navodi da će se truditi da detektivi rade ono za šta su najbolje obučeni.

Trampovo prvo javno obraćanje nakon izbora: Predsednik SAD govorio o temi koja zanima ceo svet (VIDEO) 

Zbog smanjenja, čak 234 policijska oficira biće poslata u patrole. Posebna jedinica za seksualne zločine biće ukinuta, navodi Mur, a specijalizovani detektivi iz nje biće raspoređeni po stanicama.

Inače, ta jedinica zaslužna je za istrage u slučaju filmskog producenta Harvija Vajnstajna koji je osuđen za seksualne napade.

​Kako je rekao Mur, policija će kresati troškove i u vazdušnoj jedinici, odeljenjima za bande, narkotike, pljačke i ubistva.

Ovakva odluka dolazi u trenutku kada se stopa kriminala u velikom porastu, a samo broj ubistava skočio je za 25 odsto, dok je broj ranjenih u vatrenim obračunima povećan za 31 odsto.

Sada je sve poznato i završeno: Stigla konačna presuda medija o REZULTATU izbora u Americi

Mur navodi da bi mogle da uslede i dalje redukcije troškova i broja policajaca koje će se brojati stotinama.Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar