Svaka čast! Goran Bogdan nominovan za nagradu Evropske filmske akademije

Posebnu pažnju je privukla njegova uloga u filmu "Otac"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Upravo su u sklopu aktuelnog izdanja Filmskog festivala u Sevilji objavljene zvanične i konačne nominacije za nagrade Evropske filmske akademije (EFA Awaeds).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Među nominovanima je i glumac Goran Bogdan za ulogu u srpskom igranom filmu “Otac” reditelja Srdana Golubovića, poručuju iz Filmskog centra Srbije.

Ranije je objavljeno da se film “Otac” našao na zvaničnom spisku Evropske filmske akademije na kome se nalaze 32 filma koji su selektovani za eventualne nominacije.

Goran Bogdan iznenadio gestom: “Nisam želeo sam da prisustvujem festivalu u Veneciji”

Film “Otac” je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, u zvaničnom programu “Panorama”. Novi Golubovićev film nastao je kao koprodukcija Srbije, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Film je prikazan i na međunarodnim filmskim festivalima u Sofiji, Jerusalimu i Kluž (u Rumuniji – Međunarodni filmski festival Transilvanija”, kao i na Sarajevo Film Festivalu.

“Ratovi zvezda” prvi put u Srbiji: 1977. godine je to za nas bio vestern o visokom majmunu i usisivaču

Otac je u Berlinu dobio dve nagrade. Pripala mu je Nagrada publike, koja je po 22. put dodeljena najbolje ocenjenom filmu u programa Panorama.Uz to, Ekumenski žiri na Filmskom festivalu u Berlinu odlučio je da najboljim u programu “Panorama” proglasi upravo film Otac. Na ovogodišnjem FEST-u Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je upravo Goranu Bogdanu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar