POSLAO IH NATO

Šta se dešava na jugu? Vojnici Severne Makedonije UŠLI na Kosovo, ceo kontingent stigao

Učešće pripadnika makedonske vojske u misiji Kfora na Kosovu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Prvi kontingent od 44 pripadnika vojske Severne Makedonije danas je otputovao za Kosovo i Metohiju, gde će učestvovati u misiji Kfora, saopštilo je makedonsko Ministarstvo odbrane.

Ovo je prva misija vojske Severne Makedonije od kako je ta zemlja postala 30. članica NATO, prenosi MIA.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema navodima ministarstva, učešće pripadnika makedonske vojske u misiji Kfora na Kosovu nastaviće da se povećava 2021. godine.

Balkansko bure baruta: Bugarska vrši PRITISAK na Severnu Makedoniju, hitno tražili priznanje 

Ministarstvo odbrane navodi da, učestvovanjem u misiji Kfora na KiM, Severna Makedonija zauzima mesto u NATO kao “zemlja mira, bezbednosti i stabilnosti na Balkanu”.

Keverna ako dodaje, plan je da se od sledeće rotacije poveća broj vojnika u misiji Kfora na više od 60, a od leta naredne godine, “zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom – američkom nacionalnom gardom Vermota, van uspostavljenih rotacija, doprinese za period od devet meseci sa više od 100 pripadnike vojske”.
Ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska navela je na Fejsbuku da će prvi makedonski kontigent od 44 pripadnika vojske iz kasarne u Tetovu u narednih šest meseci raditi kao štabni oficiri u komandi Kfora u Prištini i obezbeđivati regionalni komandu “Kfor-Zapad”.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar