“Čast je da vodim ovakav sistem”: Stefanović posetio Generalštab, pogledajte kako je to izgledalo (VIDEO)

General Mojsilović obavestio je ministra Stefanovića da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na visokom nivou

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović posetio je danas Generalštab Vojske Srbije. Stefanovića je ispred počasnog stroja Garde dočekao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović sa članovima Kolegijuma.

U okviru prve posete novoimenovanog ministra odbrane Generalštabu održan je sastanak tokom kojeg je načelnik Generalštaba predstavio organizaciju i osnovne zadatke Vojske Srbije, kao i oficire na ključnim rukovodećim i komandnim dužnostima u našoj vojsci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

General Mojsilović obavestio je ministra Stefanovića da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na visokom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje dodeljenih misija i zadataka Vojske Srbije.

Uz ceremoniju predaje oficirske sablje: Stefanović i Vulin potpisali Zapisnik o primopredaji dužnosti

U svoje i u ime pripadnika Vojske Srbije general Mojsilović poželeo je ministru Stefanoviću mnogo uspeha u obavljanju nove funkcije.

Ministar Stefanović zahvalio se generalu Mojsiloviću i članovima Kolegijuma načelnika Generalštaba na iskrenoj i srdačnoj dobrodošlici.

foto: mod.gov.rs

– Izuzetna mi je čast što mogu da rukovodim jednim sistemom kakav je Ministarstvo odbrane i što mogu da pomognem da Vojska Srbije bude još opremljenija, u još boljem stanju i naravno da opravdam poverenje predsednika Vučića koji je vrhovni komandant naše vojske – istakao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, veoma je značajno da u narednom periodu imamo dodatno opremanje Vojske, da uložimo novac i da unapredimo sve sposobnosti koje Vojska ima.

foto: mod.gov.rs

– Da podignemo njenu borbenu gotovost, njene mirnodopske sposobnosti i da Vojska Srbije još efikasnije nastavi da bude garant bezbednosti i stabilnosti našeg regiona i sigurnosti naše zemlje – rekao je ministar odbrane. Kako je naveo, bila mu je čast što je na današnjem sastanku imao priliku da se upozna sa najznačajnijim ulogama Vojske Srbije i što u narednom periodu može naporno radeći svakoga dana da doprinese da Vojska Srbije bude još opremljenija i još snažnija.

– Što možemo zajedno da radimo da građani Srbije osete podršku svojoj sigurnosti i bezbednosti svakog dana – naglasio je ministar Stefanović.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar