Amajlije donose sreću, samo ukoliko u njih zaista verujete, a evo šta neke od njih ZNAČE

Da li ste ovo znali?

Foto: Freepik/freepik

Kažu da je sreća relativna stvar.

I da uglavnom zavisi od nas samih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ukoliko ste od onih koji veruju u “znakove pored puta”, imamo za vas dobru vest.

Kako američko istraživanje pokazuje, amajlije, zaista, imaju “čarobnu moć”, ali samo ukoliko se u njih veruje. Igrači golfa koji su igrali “srećnom lopticom” su dva puta više da ih ubace u rupu, u odnosu na one koji su se oslanjali isključivo na sopstvenu veštinu.

Amajlije mogu da pomognu u disciplinama kao što je sport, ali vam neće otkriti brojeve za sedmicu na lotu.

A ukoliko niste znali, evo šta neke od njih znače

Foto: Freepik/ikaika

Potkovica
Donose veliku sreću, štite od nesreće, munje i vatre. Ukoliko bi bile stavljene u kolevku, štitile bi bebe od zlih duhova, a mnogi ih stavljaju i na vrata kako bi dom bio siguran, ili na kola kako bi bili bezbedni tokom vožnje.

Bubamara
Bubamara donosi sreću osobi kojoj sleti na ruku. Broji se dok ne odleti kako bi se saznalo koliko godina će neko živeti, ili kada će se neka devojka udati. Ukoliko oterate bubamaru, to donosi nesreću.

Kupina
Ukoliko se čovek provuče ispod grma kupine, to pomaže protiv bolesti i čarolija. Englezi su je izbegavali, jer su smatrali da je vrag upao u grm i prokleo je i da je zato i dobila takvu boju.

Foto: Freepik/freepic.diller

Dugme
Ukoliko dugme otpadne rano ujutru, dan će doneti nesreću, kao i ukoliko slučajno obučete nešto naopako. U slučaju da ujutru ugledate odžačara, doneće vam sreću i tada bi trebalo da se uhvatite za dugme i zaželite želju.

Sedam
Iako je sedam srećan broj, za dane u mesecu koji ga sadrže (7, 17 i 27) bolje je ne planirati putovanja, ispite ili venčanja jer donose nesreću.

Beli luk
Beli luk čoveka čini otpornim na udarce i ubode, a ukoliko ga nosite u džepu, olakšaće vam pešačenje. Ukoliko ga okačite u sobu, preuzećete na sebe sve bolesti i tako ćete zaštiti ukućane.

Foto: Freepik/awesomecontent

Buda
U Kini maltene da nema kuće bez tradicionalnog, nasmejanog Bude. Ukoliko svakog dana figuricu pomazite po stomaku, ispuniće vam se želje.

Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar