“Pitao je gde me vode momci kad me…”: Radnica prijavila mobing, a gazde su je ŠOKIRALE reakcijom

Seksualno uznemiravanje na radnom mestu ozbiljno je uzelo maha

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/hbphoto

Sve je više slučajeva seksualnog uznemiravanja i maltretiranja na poslu. Ni Srbija ne zaostaje u tome.

Žene su doskora ćutale o tome jer nisu imale potom nikakvu zaštitu na poslu ako bi progovorile, dok se tek pre nekoliko godina nešto malo promenilo.

Korisnica Tvitera Aleksis Konklin pokrenula je temu maltretiranja žena od kolega i gazda verovatno ni sama ne računajući da će joj se ovoliko njih javiti i opisati svoje iskustvo.

Tako je jedna korisnica napisala kako ju je izmaltretirao daleko stariji kolega.

“Imala sam 21 godinu i kolegu koji je imao 65 godina. Pitao me je jednom gde me momci vode kad žele da me poj… Zatvorila sam se u WC i plakala, a kad sam se požalila kadrovskoj, rekli su mi da radim u industriji u kojoj dominiraju muškarci i da neće preduzeti ništa. Iste večeri sam dala otkaz”.

Bilo je još iskustava u okviru diskusije o seksualnom mobingu.

“Seksualno me zlostavljao kolega. Prijavila sam ga šefu muškarcu i tražila da više nikad ne radimo u istoj smeni. Tog dana poslali su mi SMS poruku da sam otpuštena”.

“Ili ćemo u krevet ili OTKAZ”: Gazda ucenio Anđelu, a ona mu je BRUTALNO odgovorila da je ZAUVEK upamti

“Radila sam u piceriji i svi muškarci kolege, uključujući voditelja, smislili su šifre za moje grudi i zadnjicu. Kad sam shvatila, suprotstavila sam im se, ali oni su se samo smejali. Kad sam se javila vlasnici, dala mi je otkaz i dovela svoju 17-godišnju ćerku”.

“Vlasnik lokala u kojem sam konobarisala pitao me jednom jesu li mi grudi prave i to ispred mušterije. Dodao je da su moje najlonke droljaste, a kad sam ga pitala treba li mu šta odgovorio je: ‘Voda i oralni seks”.

“Na prvom poslu gazda me je konstantno merio sa svojom suprugom. Na skali od 1 do 10 ona je bila 5 a ja 9. A niko nikad nije dobio 10”.

Pohotna stjuardesa spavala sa dečakom (15), pa osuđena: Na NEVIĐEN način posle 7 dana puštena iz zatvora



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar