ALARMANTNO

SZO upozorava: Evropa ZAOSTAJE za koronavirusom, potrebno joj je “ubrzanje”

Izvršni direktor SZO je rekao da se mnoge zemlje u Evropi sada suočavaju sa različitim merama zatvaranja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia/dcphoto/Alamy

Evropi je potrebno ozbiljno ubrzanje u borbi protiv pandemije COVID-19, a nedostatak kapaciteta za efikasno praćenje kontakata mogao bi da dovede do pogoršanja situacije, izjavio je danas izvršni direktor Svetske zdravstvene organizacije Majk Rajan.

Broj zaraženih u Evropi čini 46 odsto svih slučajeva COVID-19 registrovanih na svetu, sa jednom trećinom broja smrtnih slučajeva od posledica ove bolesti na planeti, rekao je Rajan na konferenciji za novinare u Ženevi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je napomenuo da Evropa “zaostaje” za virusom i da je potrebno “ozbiljno ubrzanje” u borbi protiv pandemije, prenosi Rojters.

Rajan je kao pozitivne ocenio povećanje bolničkih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od COVID-19 u Evropi, kao i smanjenje broja preminulih od posledica zaraze koronavirusom, i pohvalio funkcionisanje zdravstvenih sistema i rad medicinskog osoblja.

Ipak, svedoci smo povećanja broja zaraženih i sve većeg nedostatka kapaciteta za efikasno praćenje kontakata, koje će dovesti do pogoršnja epidemiološke situacije, upozorio je on.

Izvršni direktor SZO je rekao da se mnoge zemlje u Evropi sada suočavaju sa različitim merama zatvaranja i da veruje da je to situacija u kojoj niko ne želi da se nađe.

Epidemiološka situacija u Evropi postaje sve gora, nakon što je niz zemalja prijavio najviši dnevni broj zaraženih od početka pandemije.

Broj smrtnih slučajeva na kontinentu premašio je 250.000.

Alarmantno upozorenje dr Ivanuše zbog korone! U Srbiji pod HITNO uvesti jače mere, brojke su velike

Oglasila se SZO: Evo šta se dešava sa PANDEMIJOM u narednim mesecima, neke zemlje će proći GORE od drugih



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar