ZLOČIN MARINACA

Bizaran ZLOČIN vojske Australije: Ubili nenaoružanog ZATVORENIKA jer nije bilo mesta za sve u helikopteru

Ubili zarobljenika jer nisu imali mesta u helikopteru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Pixabay/Pexels

Australijski specijalci u Avganistanu su ubili zarobljenika jer nisu imali dovoljno mesta u helikopteru, pokazuju svedočenja očevidaca.

Zarobljenik koji je bio nenaoružan i vezan ubijen je hladnokrvno, jedan je od nalaza četvorogodišnje istraga ratnih zločina koja se bliži kraju, prenosi RT.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Član posade helikoptera američkih marinaca posvedočio je australijskom ABC-u kako je grupa australijskih vojnika zatražila da bude transportovana helikopterom posle akcije. Kako je kazao, komandir australijske jedinice rekao je da im je potreban prevoz za sedam zarobljenika koji su uhvaćeni tokom akcije. Pilot ih je upozorio da ima mesta samo za šest zarobljenika.

“Zajednička obuka najboljih na svetu! Američki specijalci, srpski SAJ, Kobre i Sokolovi” (VIDEO) 

„Onda je usledila tišina, čuo sam pucanj. „Sada imamo šest zarobljenika“, rekao je komandant australijske jedinice“, ispričao je član posade helikoptera.
On je objasnio kako se tada prvi put sreo sa nečim što nije mogao da „moralno opravda“, jer su zarobljenici bili vezani i nisu predstavljali nikakvu pretnju. Kazao je kako je o tome razgovarao i sa drugim članom posade, koji su takođe rekli kako nema opravdanja za ono što su Australijanci uradili.

„To je bila svesna odluka da se prekrše ratni zakoni“, kazao je ovaj američki marinac.

Portparolka australijske vojske nije želela da komentariše slučaj, budući da je u toku istraga koja se vodi protiv australijskih specijalaca za moguće ratne zločine počinjene u Avganistanu od 2005. do 2016. godine. Tužilaštvo bi trebalo da je okonča do kraja ove godine, posle četiri godine istraživanja.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar