Sportaši u telu limuzine: Porsche lansirao nove Panamera modele (FOTO)

Nemački automobilski gigant zaokružio je ponudu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Porsche

Zamišljena kao udobna i prostrana limuzina s velikim ambicijama, Porsche Panamera se tokom relativno kratkog životnog veka transformisala u gotovo čistokrvnog “sportistu”, sa snagom koja je nekada krasila samo trkačke bolide.

Poslednja u nizu verzija, kojom Porsche kompletira Panamera ponudu, jeste Turbo S E-Hybrid, što će reći plug-in hibridni model (PHEV). Može se pohvaliti brutalnim performansama, a uz to je i relativno “green” orijentisan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ispod haube nalazi se dobro poznati 4.0-litarski V8 twin-turbo snage 571 KS, koji u sadejstvu s elektromotorom od 136 “konja”, isporučuje 700 KS na sva četiri točka! Samim tim, i performanse su više nego impresivne – 3,2 sekunde do “stotke” i max brzina od 315 km/h.

Predstavljene tri verzije

Zahvaljujući baterijama kapaciteta 17,9 kWh, Panamera Turbo S E-Hybrid u čisto električnom režimu, kada je nulta emisija izduvnih gasova, može da pređe oko 50 kilometara. Kompanija nije navela vreme potrebno za punjenje baterija.

Uz vrhunski Turbo S, predstavljena je i nešto “smirenija” Panamera 4 E-Hybrid, koju pokreće 2.9-litarski V6 twin-turbo. Uparen s elektromotorom, isporučuje ukupno 560 KS. Do “stotke” stiže za 4,4 sekunde, dok je maksimalna brzina 280 km/h.

Tu je i “neelektrična” Panamera 4S, koju pokreće 2.9-litarski V6 biturbo od 440 KS. I pored odsustva elektromotora beleži respektabilne peformanse – 4,1 sekunda do 100 km/h sa Sport Chrono paketom, uz max brzinu od 295 km/h.



Izvor: TopSpeed.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar