YU grupa slavi 50 godina postojanja: “Ovo je teško vreme za rokenrol”

Uskoro izlazi film o čuvenom bendu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/RTS Zabava - Zvanični kanal

“Crni leptir”, “Mornar”, “Dunavom još šibaju vetrovi”, “Čudna šuma”, “Kosovski božuri” su samo delić opusa benda “YU grupa”. Bend bi ove godine, tačnije 29. novembra, trebalo da proslavi 50 godina postojanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Živorad Žika Jelić kaže za Prvu da su sve ove godine prošle kao treptaj oka, ali svakako ceni da se dosta toga izdešavalo za sve ove decenije. Dragi Jelić smatra da nisu planirali svoj uspeh i dugovečnost, i kako su radili “od danas do sutra”, te nisu imali nikakvu strategiju za svoje karijere.

Vlada je “gradska faca” Beograda i uzor mnogim generacijama! Sad je za Objektiv rekao sve o čemu je ćutao

“Desi se i po 10 godina a da mi ne izdamo nov album, ali imamo nasušnu potrebu da stvaramo novu muziku, biće i novog albuma”, rekao je Dragi za TV Prva.

Žika kaže da su dugo razmišljali kako da proslave ovaj jubilej, međutim, ti planovi su se izjalovili, ali dodaje i da su pandemiju iskoristili za kreativno stvaranje. Kad je reč o statusu rokenrola u regionu, Žika dodaje da oni od onoga što vole ne odustaju, ali da su vremena za rokenrol ranije bila bolja.

Srpski Dart Vejder: Ovako zvuči legendarni “Imperijalni marš” odsviran na harmonici (VIDEO)

“Rokenrol ima svoju publiku, ali kad su naši prostori u pitanju, nema tu popularnost i značaj koji je imao nekad, kad smo mi počinjali “, smatra on.

Dragi i Žika kažu da oni jesu srpski Rollingstonesi – ali samo po godinama. Ipak, o grupi je snimljen film koji će uskoro biti prikazan, a u toku je i izrada monografije, dok se priprema i izložba o njihovom radu. Jubilej će, ako to bude moguće, proslaviti nekom vežim koncertom, najverovatnije na Tašmajdanu.



Izvor: B92, Prva

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar