Završen je domaći Festival fantastike: Ove filmove morate da pogledate

Film "Devet" Anamarije Matić proglašen je za najbolji domaći kratkometražni film na ovogodišnjem izdanju festivala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Breaking Point - A Star Wars Story [fan-film]

Festival srpskog filma fantastike svečano je zatvoren sinoć 14. put dodelom glavne nagrade festivala Koskar i projekcijom nagrađenih filmova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Koskara za najbolji strani kratkometražni film dobilo je ostvarenje “Spontaneous Combustion” francuskog reditelja Pjera-Žana Delvolvea, dok je domaći kratkometražni film “Breaking Point: A Star Wars story” Stevana Filipovića osvojio statuetu u kategoriji za najbolje vizuelne efekte u domaćem filmu. Nagrađen je tim za taj domaći film u sastavu: Stefan Dević, Aleksa Mirosavljević, Ana Pakljanac, Ada Sokolović i Petra Stojanović.

Stevan Filipović za Objektiv o radu sa Mirijam Margolis: “Pravi je laf, želimo da je dovedemo u Srbiju”

Kratkometražni film “Snimatelj” Lazara i Petra Bačkonje osvojio je nagradu za najbolji scenario domaćeg filma, a za najbolju režiju srpskog filma dodeljen je rediteljki Jovani Dimitrijević za ostvarenje “Lodger”. Film “Devet” Anamarije Matić proglašen je za najbolji domaći kratkometražni film na ovogodišnjem izdanju festivala.

Kroz Objektiv: Da li Čedvik Bozman posthumno može da dobije dve nominacije za Oskara?

Nakon dodele Koskara, prikazani su svi nagrađeni filmovi, a odigrala se i regionalna premijera dugometražnog filma “Shakespeare”s Sh*tstorm” Lojda Kaufmana.

Publika je tokom trajanja festivala mogla da pogleda i još samo dva dugometražna naslova – “Deathcember”, kao i svetsku premijeru horora “C.L.E.A.N.”.

Ovo su najgledaniji srpski filmovi u poslednjih 10 godina: U prva tri glavnu ulogu igra Miloš Biković



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar