VELIKI DOGAĐAJ

Napisali su mi šta da kažem, ali reći ću OVO! Aleksandar Vučić na SVEČANOM OTVARANJU kuće bana Jelačića

Svečanost se organizuje na dan rođenja Josipa Jelačića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom otvaranju kuće bana Josipa Jelačića u Novom Sadu, koja će biti predata na upotrebu hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Srbiji

Svečanom otvaranju kuće bana Josipa Jelačića prisustvuje i ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na početku manifestacije obratila se predsednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić:

– Poštovani predsedniče Aleksandre Vučiću i ministare spoljnjih i evropskih poslova Gordana Grliću Radman i cenjeni gosti. Sve vas srdačno pozdravljam. Velika mi je čast biti domaćin ovako velikim i važnim gostima jer visoki dužnosnici odašilju važne poruke, jačanje poverenja i korak napred ka boljoj saradnji između dve države Srbije i Hrvatske. Vlada Republike Srbije darovala je deo kuće bana Josipa Jelačića. Gotovo 20 godina smo se borili kako bi se njegova kuća vratila u vlasništvo Hrvatskoj –  rekla je predsednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić.

On je podsetio na to da odnosi dve zemlje nisu sjajni, ali imamo budućnost.

“Teško da možemo da kažemo da su odnosi naše dve zemlje sjajne kroz celu istoriju, ali imamo preča posla u budućnosti. Mi razumemo da moramo da čuvamo mir i stabilnost i počinjemo da gradimo poverenje i slušamo jedne druge, da ponekad uđemo u cipele onog drugog i da poštujemo prava onih drugih. Moramo da očuvamo pravo nacionalnog identiteta svih naroda. Za nas je važno da smo deo nekih problema uspeli da rešimo”-kazao je Vučić.

Inače, rodnu kuću bana Jelačića je otkupila i za potrebe hrvatske zajednice obnovila Vlada Srbije, a svečanost se organizuje na dan rođenja Josipa Jelačića.

Vučić odgovorio Lajčaku: Predsednik Srbije uputio VAŽNU PORUKU, pročitajte njegove reči

Dodik ponudio posao Vučiću: Predsednik Srbije pred novim angažmanom, ali uz jedan uslov!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar