ODLUČENO

Kada će Kontić biti IZRUČEN Srbiji? Ministarstvo pravde Crne Gore dalo ODGOVOR

Ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Uprava policije

Ivan Kontić, koji je u nedelju uhapšen u Crnoj Gori po poternici Srbije, zbog napada na mladića u Novom Sadu, trenutno je u ekstradicionom pritvoru. On je na saslušanju pred sudijom u Podgorici izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji.

Kako je rečeno iz Ministarstva pravde Crne Gore, Viši sud u Podgorici obavestio je Ministarstvo pravde o donošenju rešenja o ekstradicionom pritvoru Ivanu Kontiću.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Zbog postojanja međunarodne poternice Interpola Beograd, radi Kontićevog izručenja u cilju vođenja postupka pred Višim sudom u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Kontić je dao saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri o čemu je Republika Srbija obaveštena shodno predviđenoj proceduri“, naveli su iz kabineta ministra pravde.

Ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev države molilje može biti produžen još dva meseca. Odluku o izručenju u skraćenom postupku donosi nadležni sud, o čemu će, bez odlaganja, obavestiti Ministarstvo pravde Crne Gore koje će o tome obavestiti državu molilju, naveli su iz Ministarstva pravde Crne Gore.

Kako je ranije rekao Kontićev advokat za Vijesti, njegovom štićeniku određen je ekstradicioni pritvor u trajanju do 30 dana.

“Iako je odbrana bila drugačijeg stava, Kontić je insistirao da što pre bude izručen Srbiji, odnosno Višem sudu u Novom Sadu, kako bi izneo sve činjenice i okolnosti, a posebno u odnosnu na kvalifikaciju krivičnog dela – ubistvo u pokušaju, jer iz podataka kojima odbrana raspolaže, a i sam Kontić, ne može se u bilo kom slučaju raditi o tom krivičnom delu, već o dosta blažem”, rekao je Kontićev branilac, advokat Damir Lekić, prenose Vijesti.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je danas Crnoj Gori molbu za izručenje Ivana Kontića (30), osumnjičenog za brutalno prebijanja Miljana M. (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Uz molbu je prosleđena i prateća dokumentacija, rekli su u Ministarstvu pravde Srbije.

Srbija predala zahtev za izručenje Kontića

Nasilnik iz Novog Sada NE PRIZNAJE zločin! Šokantna odbrana Ivana Kontića: “Samo smo se potukli!”



Izvor: Tanjug, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar