Problem preterane ekstrovertnosti: NAVUČEN sam na socijalizaciju i ŽURKE i ne umem to da kontrolišem

Neobična zavisnost koja je počela da mu smeta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Freepik/freepik

Ekstrovertne osobe su oni pojedinci koji su otvoreni prema drugim ljudima, druželjubivi i koji pokazuju veliko interesovanje za ljude oko sebe.

Oni se uvek osećaju dobro u nepoznatom okruženju i imaju optimistično siguran nastup sa svim ljudima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako se čini da ovakve osobe teško može da zadesi neki problem socijalne prirode, nekada se dešava da dođe do preterane ekstrovertnosti, što može negativno da se odrazi na ostale aspekte života pojedinca.

Jedan anonimni muškarac je na društvenoj mreži Reddit, podelio svoju ispovest o ovom problemu.

“Veoma sam ekstrovertan i socijalno okruženje posmatram kao neku vrstu droge za moju psihu. Imam veliki broj prijatelja, koji uglavnom vole da popiju, pa se često desi da preteramo. Zbog mamurluka izgubim čitave dane, kada bi trebalo da budem produktivan. Ipak, nikada ne bih mogao da se odreknem ovog aspekta života”, kaže ovaj čovek.

Alkohol, Foto:Freepik/senivpetro

On ističe da prođu dani, pa i nedelje, da ne pije uopšte, ali bez obzira na to on ide na žurke, provodi se i non stop je okružen ljudima.

“Definitivno smtram da sam navučen na partijanje i voleo bih da budem više introvertan, ali ne uspevam. Moja ekstrovertnost mi je pomogla u poslu, ali čim završim sa poslom ja nikada nemam potrebu da odem kući i da odmaram, kao većina ljudi,već upravo suprotno”, navodi on.

Prijatelji se slikaju, Foto:Freepik/freepik

Umestro odmora, on uvek ima potrebu da se odmah nađe sa nekim, ode na neku žurku i često ostane do ranih jutarnjih časova, a sledeći dan sve ponovo.

“Želim da ŽELIM da ostanem kod kuće, ležim na kauču i igram igricu ili nešto slično. Ovaj način života je počeo da utiče na moj uspeh i više ne umem to da kontrolišem. Da li postoji neki naziv za ovaj problem? Partiholik? Socioholik? Zaista me zanima da li je ovo neka dijagnoza”, pita se ovaj muškarac.

Prijatelji, Foto:Freepik/standret

Pojedini ljudi u komentarima na Reddit-u su posavetovali čoveka da ide na neke psihološke terapije, a jedan korisnik je izrazio svoje mišljenje da ovaj muškarac ima neki dublji problem, koji nije i dalje rešio, pa na ovaj način beži od toga.

Koje je vaše mišljenje, da li je to mogući uzrok ili možda nešto drugo?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar