ŽIVOT GA JE ŠIBAO

Sinan Sakić u grob odneo i najveći životni PORAZ: OVO sebi nikada nije OPROSTIO

Legenda narodne muzike imao je boli o kojima nije želeo da priča

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Happy TV

Sinan Sakić, rođen je na današnji dan, 13. oktobra, 1956. godine u Loznici u siromašnoj porodici. Oduvek je želeo da se bavi pevanjem, ali njegov otac koji je bio veoma strog primorao ga je da završi zanat kako bi od ranih dana zarađivao novac.  Život ga je ipak poveo ka muzici koja ga je i proslavila. Čini se da je tajna njegovog velikog uspeha u emocijama teške životne priče koju je imao, a pretočio u pesme.

Sinan je prvi nastup imao sa samo 13 godina, svirajući bubnjeve u jednom lokalnom bendu. Osim toga, bio je i konobar, a jedan od gostiju mu je ostavio celu platu kada ga je čuo kako peva.  Profesionalnu karijeru je započeo 1978. i od tada do smrti, juna 2018. godine,  izdao je 29 albuma i bio je jedan od omiljenih pevača na ovim prostorima.

Domaće zvezde koje su promenile VERU: Pomišljali su i na SAMOUBISTVO, a onda su pronašli spas i mir

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sinan se prvi put oženio odmah po završetku vojnog roka. Pevačeva prva supruga Velida Milkić bila je iz imućne porodice. Ovaj brak, međutim, nije mnogo potrajao. O burnom razlazu Velida je za medije govorila tek po Sinanovoj smrti:

“Sinan i ja smo se rastali zbog nje Sabine. On se viđao sa njom dve godine dok smo bili u braku, nas dve smo bile trudne u isto vreme, ja sam nosila Medu, a ona Đulkicu. To je bila javna tajna u Loznici. On je pomalo pevao i svirao bubnjeve dok smo bili u braku, snimio je tri singlice, a tek kasnije je počeo ozbiljnije da snima – pričalaje Milkićeva za Alo.

Posle razlaza s pevačem, ona se vratila u Bosnu s novorođenim sinom Medom, dok je stariji Rašid ostao sa ocem i maćehom.

“Rašid jeste Sinanovo prvo dete, njega je mnogo voleo. Želim da se zna da je Sabina bila ta koja je moju decu odbacivala, samo je svoju decu gledala. To traje 37 godina, otkad sam se ja razvela od Sinana. Rašid je imao tri godine kada smo se rastali, a Medo je imao deset meseci. Sudski su obojica pripala meni, ali je Sinanov otac mnogo voleo Rašida, tražio je da dete ostane s njima i ja sam na kraju popustila”, objasnila je Velida.

Sinan se 1981. godine oženio drugi put. Njegova supruga Sabina, sa kojom ima dvoje dece sina Alena i ćerku Đulkicu, bila mu je najveći oslonac i podrška u životu, a ljubav su gajili do poslednjeg dana njegovog života. Sinan i Sabina odgajali su i njene sinove iz prvog braka Ernesta i Elvisa.

Zvezda folka DECENIJAMA bio zavisnik od ALKOHOLA: Probudim se i ne znam šta je bilo juče…

O Sakićevom sinu Medi malo se toga zna u javnosti, jer je pao u senku starijeg brata Rašida koji je pevaču tokom celog života zadao brojne probleme. Priča se kako je Sinan lio suze svaki put kada je pevao pesmu “Sine moj”, koja ga upravo asocira na najstarijeg naslednika. Rašid je veoma problematičan. Dok je bio maloletan, loznička policija je protiv njega podnela više od 50 krivičnih prijava, ali nije usledila nijedna osuda, sve dok, na šetalištu, u centru grada, nije ubio najboljeg druga. Sa dvanaestogodišnje robije izašao je 2018. godine, nešto pre smrti oca. Sinan dugo nije pričao sa svojim sinom, a onda se na nagovor supruge pomirio i posetio ga u zatvoru.

“Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom! Rekao sam mu: “Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega voleo. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti.” I majka ga je samo jednom posetila. Ni majka ga nije nikad volela”, otkrio je Sinan za “Goli život”, objasnivši da sebi nije mogao da oprosti to što je dopustio da se ovako nešto desi.

Sinan je obasnio i da zato nije mogao da posećuje Rašida u zatvoru.

“Dete je izlazilo iz auta i četiri metka upucano mu je u leđa. On je pucao i to se desilo. Ali to niko nikada nije pomenuo u životu, da ti kažem, ne branim ja ništa od toga. Ne branim, nego mi žao obojice – sa suzama u očima govorio je Sinan o najtežoj muci koju je doživeo.

Sinan je inače za ovu tragediju saznao usred koncerta koji je imao u Švajcarskoj.

“Javio mi je jedan moj drug. Kaže: “Brate, znaš da je Rašid ubio Drajinog…” Šta kažeš?! Kako? On je tako uradio i on je u bolnici, ima četiri metka u leđima.” Počeo ja da plačem, je*em ti koncert i je*em ti sve! Nema tu, profesionalac si. Ja pevam, smejem se. Siđem dole, plačem ko malo dete. Kažu: “Pa šta sad, svi su krivi i njega su pokušali da ubiju.” Nikad to niko nije ispričao, nikad”, žalio se Sinan.

 

Nakon požara u kući pokojnog SINANA SAKIĆA oglasio se njegov sin ALEN: Biće problema ako budem pričao! (FOTO)

I za samog Sakića pričalo se da ima brojnih problema, posebno sa porocima. Spekulisalo se o alkoholizmu, pa čak i tome da je konzumirao kokain. Sinan je za života tvrdio da se nije drogirao, a alkohol je ostavio i trudio se da ovaj porok potpuno izbaci iz svog života.

U jednom periodu, spas je potražio u Indiji kojom je bio potpuno opčinjen da je tamo kupio i nekretninu. Od 1996. godine je posećivao najvećeg gurua Satja Sai Baba, sve dok on nije preminuo 2011. godine.

Sinan je spas pronalazio i u publici koja ga je obožvala i sa njim delila svaku emociju.  Tokom karijere, od prvog singla  „Rastanak kraj reke“, publika je bila opčinjena njegovim pevanjem.  A upravo to donelo mu je mogućnost da postane član  „Južnog vetra”, dok je prvi album, pod nazivom „Još uvek te čekam”, objavio je 1982. godine. Sa njega se posebno izdvojila pesma „Janičar”. Ovaj album prodat je u neverovatnih 70.000 primeraka, što niko nije očekivao, jer je za početak urađeno samo 2.000. Album „Reci sve želje” snimio je 1984. godine i zahvaljujući njemu postao je jedan od najslušanijih pevača u Jugoslaviji. Saradnja sa kompozitorom Miodragom M. Ilićem, poznatijim kao Mile Bas, Sinanu je donela veliki uspeh. Upravo on je napravio veliki broj Sinanovih hitova koji traju i dan danas. Mile Bas je uradio pesmu „Ej, od kad sam se rodio”, koju mnogi smatraju „kafanskom himnom”, a zaslužan je i za hitove kao što su: „Reci sve želje”, „Sudbina me na put šalje”, „Zoko moja, Zoko”, „Pusti me da živim”, „Sve je postalo pepeo i dim”, „Izađi na pet minuta”, „Pevaj mi o njoj”, „Nemam para, nemam sreće”, „Svirajte, napraviću lom”, „Svi greše” i mnoge druge.

Kuće dvojice legendarnih pevača biće pretvorene u muzeje! (FOTO)

Kao deo „velike petorke Južnog vetra”, Sakić je nastupao širom zemlje, a njihovi koncerti obarali su rekorde posećenosti sve dok se grupa nije raspala, nakon čega je nastavio solo karijeru.

Sinan je za svoje pesme pesme pričao da u svakoj od njih ima 90 odsto njega i stalno je isticao da ne bi otpevao nijednu pesmu koja ga ne doatkne, bez obzira na to koliki hit bi postala. Među brojnim pesmama posebno se izdvajaju dve, koje mu mnogo znače, „Sabina”, koju je posvetio supruzi, i „Oče moj”, koju je jedva snimio gušeći se u suzama jer mu je otac umro veoma mlad.

Iako je pokušavao da se reši poroka, godine i godine konzumiranja alkohola ostavile su posledice na njegov organizam.  Tokom 2017. godine mu je ustanovljeno značajno oštećenje jetre, bio je na intenzivnoj nezi i uspeo je da se privremeno izleči. Međutim, 2018. stanje se pogoršalo prebačen je u Klinički centar, te je utvrđeno da mu je potrebna transplatacija jetre. Porodica ga je na sopstveno insistiranje prebacila u privatnu kliniku. Sinan je nažalost preminuo 1. juna 2018. godine u svom domu u Beogradu, a sahranjen je u njegovoj rodnoj Loznici.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar