Novak je kralj tenisa, ali Rafa je CAR ROLAN GAROSA! Nadal razbio Novaka i stigao Federera! (VIDEO+FOTO)

Španski teniser se pobedom na Frenč Openu protiv Novaka Đokovića 3:0 (6:0, 6:2, 7:5) izjednačio po broju Gren slem titula (20) sa Rodžerom Federerom. Đoković neprepoznatljiv

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Španski teniser Rafael Nadal ovojio je danas rekordni 13. put u karijeri Rolan Garos, pošto je u finalu savladao Novaka Đokovića 6:0, 6:2, 7:5.

Nadal je ispisao istoriju tenisa jer je stigao do ukupno 20. gren slem trofeja i na večnoj listi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Đoković ostaje na 17 titula.

“Kralj šljake” dominirao je protiv srpskog asa i svetskog broja 1, prvi set osvojio s “nulom”, izgubio ukupno sedam gemova i treći put ga savladao u finalima na Rolan Garosu.

Ujedno, bila je to njegova 100. pobeda na Rolan Garosu, uz samo dva poraza.

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Đoković – Nadal 0:3 na portalu Objektiv.rs

 

5:7 Nadal, naravno, prihvata šansu dobija gem, set i meč i osvaja trinaestu titulu na Rolan Garosu, a ukupno 20 Gren slem trofej čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Novak je ostao na 17.

5:6 Žestoko su razmenjivali dijagonale, a Nadal to preseca drop šotom i osvaja poen. Novak bekhend vinerom dolazi do 15:15. Smeč Novaka sa osnovne linije, uspešan, i Đoković je u šoku. 30:15. Nadal pravi preokret, a četvrtom duplom servis greškom Nadal pravi brejk i serviraće za titulu.

5:5 Poveo je Novak u ovom gemu, Rafa izjednačio. Štetaaaaa, loptice, mogla si bar malo da okrzneš liniju… Obostrano siloviti udarci, a onda je forhendom rival napao i osvojio poen. Auuuuut, gem za protivnika.

5:4 I ovaj gem se igra na razliku. Nova brejk lopta za Rafaela Nadala. Ko zna koja već u ovom finalu. Ne daj se Noleeeee, idemo! Najdramatičniji set u ovom meču, a gem pripada Novaku, Španac će servirati za ostanak u setu

4:4 Ipak je nekako Nadal stigao do izjednačenja. Poveo je 40:15, Novak smanjio, ali na kraju ipak egal u gemovima.

4:3 Nizao je Đoković  vinere u ovom gemu i došao do gema i potvrde brejka!

3:3 Nadal servira da potvrdi brejk i krene ka konačnom trijumfu. Novak preti 15:30, Nadal uzvraća. Izjednačenje. Ipak brejk poen. Kako je samo Nadal odgovorio: Nole je odradio drop šot, Španac stigao ono što niko ne bi i iz zgloba udarcem prebacio mrežu i matirao svetskog broja 1.  Nova brejk šansa, ipak. I evo ga… Prvi brejk u meču za Đokovića, E, nije kraj, ne da se Novak. Bar ne još.

2:3 Novi brejk za Rafu. I to lako da lakše nije moglo, posle tri brejk lopte.

2:2 Servira Nadal, Novak u prednosti. Savršen potez, perfetno je zasekao loptu, maestralan drop šot Rafe za izjednačenje. Šteta, imao je Đoković čini se rivala, ali loptu posle slajsa šalje u aut. Odgovara Španac. Izjednačenje. Ipak gem lopta i na kraju gem za Rafaela Nadala.

2:1 Novak servira, prvi poen i prednost za Španca. Dugačku razmenu dobio je Novak za 15:15. Zapretio je Nadal, ali ovaj važan poen dobija Nadal. Ipak brejk lopta Nadal. Igraće se na razliku. Prednost za Novaka i na kraju gem.

1:1 Stigao je Novak do prednosti. ali silni Nadal pravi preokret 40:15. Gem nije gotov, kaže Novak, sada je 40:30, ali sledeći servis je iskoristio. Izjednačenje.

1:0 Dobro je počeo Novak treću deonicu meča. Posle 15:15, stiže do dve gem lopte, i smečom završava posao. Prvo vođstvo za Novaka u meču.

TREĆI SET

2:6 Nadal brzo stiže do gem lopti, onda je malo usporio. Novak smanjuje na 40:30. Rizikovao je Đoković, nije prošao i drugi set je Nadalov.

2:5 Opasuljio se Novak i konačno posle 40:15 gem za Novaka.

1:5 Strašno! Ovo zaista niko nije očekivao. Novi, lako osvojeni gem Rafaela Nadala. Još samo gem ga deli od drugog seta.

1:4 I u ovom gemu Nadal lomi Đokovića, na 15:30 novi drop šot Novaka za izjednačenje. Nova dupla servis greška. Teško je, mnogo teško. Prvi as u ovom finalu u pravom trenutku za Novaka. Novi gem na razliku. Kratkom dijagonalom Rafa ponovo stavlja Novaka na muke. Brejk lopta. Užas 26:3 odnos u neiznuđenim greškama. Novi brejk.

1:3 Izjednačenje na startu ovog gema. Idemo Noleeeeee, ne daj mu da se opet odlepi. Poen za Španca 30:15. Izjednačenje, pa gem lopta za Nadala. Izjednačenje. Ne da se Đoković. Ipak, bik sa Majorke potvrđuje brejk.

1:2 Odlično kretanje Nadala, leti čovek po terenu, prednost na startu gema u kojem Nole servira. Nova bomba drugog tenisera sveta 0:30. Odličan prvi servis doneo je Đokoviću poen. Prvi drop šot u ovom setu je prošao, izjednačenje. Vrlo bitna lopta, Rafa kaže aut, sudija potvrđuje, nova brejk lopta. Forhend i direktan poen tačno na liniju i još jedno izjednačenje. Brejk lopta. Izvukao se Novak. Prevario je Rafa Novaka na mreži, i posle nove greške, novi brejk Nadala.

1:1 Nadal na servisu. Poveo je rival, a onda baaaam, silan bekhend izjednačenje. Da li se to Nole budi? Pritiska Nole Španca 15:30, lopta je u terenu. Šteta, neuspešan ritern 30:30. Bilo je gusto, ovo je bio važan poen, ipak gem lopta. Super servis Nadala. Gem za izjednačenje.

1:0 Nastavlja Nadal tamo gde je stao u drugom setu. Novak je stigao do prednosti, a onda rafal Rafe, za 15:40. Prvi teniser sveta stiže do izjednačenja, pa Španac do nove brejk lopte. Evo nama novog đusa. Prednost za Đokovića, pa nova greška. “Egalite”. Nije prešla mrežu Špančeva lopta, prednost za Novaka, a onda i konačno prvi gem u meču!!!

DRUGI SET

 

;


0:6 Nadal stiže do prednosti. Novak izjednačuje, pa onda stiže do dve set lopte. Moćno, baš moćno Španac osvaja prvi set. Novaka nije bilo nigde. Neverovatno, ko bi rekao.

0:5 Savršen drop šot. Prednost za Novaka. Bravo! Važan poen! Sjajan Forhend 30:15. Aut, Nadal ponovo gubi poen na mreži što nije njegov običaj. Tri gem lopte. Druga dupla servis greška 40:15. Krade Rafa još jednu gem loptu Noletu… Neverovatno, izgubio je ravnotežu Đoković kod priprepe za forhend, od 40:0 do izjednačenja.  Sve čita Nadal, neverovatno,  nova brejk lopta za Španca. Četvrti poen zaredom. Ma, bravooo!!! Spasava Nole brejk loptu. Lopta je nisko odskočila, nova brejk prilika. Novi đus. Treća brejk lopta u gemu. Novi brejk

0:4 Prednost za Rafu. Sreća za Novaka pogodio je teren, ali jedva, posle smeča. Izjednačenje. Španac stiže sve, odgovorio je na Đokovićevu bekend dijagonalu 30:15. Ljut je sad na sebe Rafa, loš drop šot, izjednačenje. Evo i Novakove prve brejk lopte. Rafa ne da! Evo i druge! Šteta1aaaa, kako je ovo pogodio Nadal, i Novak loiptu šalje u aut. Kakav poen!

Šta rade Novak i Rafa, strašni udarci, kakvi samo uglovi i na kraju bik sa Majorke greši. Nova brejk lopta. Slajs servis, pa kratka bekhend dijagonala novi đus. Još jedan odličan servis, preokret. Gem lopta, a onda i prvi as za Španca. Šteta. Imao je Nole brejk….

0:3 Ovo je bio poen sa 15 udaraca. Najduža razmena. Dobio ga je Nole. Uzvraća Rafa ubitačnom paralelom. Silan je Rafa, ovo je njegova kuća. Sada je 15:30. Dupla servis greška, nove dve brejk lopte za Španca. Izvukao se Đoković, brejk lopta manje. Novi brejk.

0:2 Kreće Novak poenom na servis španskog tenisera. Odgovara Nadal 15:15. Šteta, za dlaku Đoković nije pogodio teren 30:15. Nova greška svetskog reketa broj 1. Bravo, Noleeeeee! Strašna, silovita bekend dijagonala. Uzima Špancu jednu, pa onda i drugu meč loptu. Nadal je probao nemoguć smeč, izjednačenje, kao u prvom gemu. Peti pokušaj drop šota nije uspeo. Prednost za rivala. Još jedan aut i Nadal je potvrdio brejk.

0:1 Prvi poen za Novaka, Nervozan je Nadal, ne greši on često ovako i na taj način šalje loptu u aut. Uzvraća Španac paralelom. Izjednačenje. Probao je Španac skraćenom loptom, nije uspeo, aut 30:15. Drop šot, pa lob, dve gem lopte za srpskog tenisera. E sad drop šot nije uspeo 40:30. Prekratku loptu Đokovića koristi Rafa, moćni udarac izjednačenje.  Snašao se Nadal posle loba, i sada on ima brejk loptu. Odbranio se Španac od smeča, uzvraćao na Noletove napade i stiže već na startu do brejka.

Meč je počeo. Na servisu je Novak.

PRVI SET

Novak Đoković i Rafael Nadal su na terenu, malo zagrevanja, pa početak. Prvi će servirati srpski teniser.

Prvi put u istoriji finale će biti odigrano u dvoranskim uslovima i pred 1000 gledalaca zbog pandemije koronavirusa.

Pola sata pre početka meča počela je da pada kiša u Parizu, organizator je odmah reagovao, krov je zatvoren.


Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos finala Rolan Garosa i meča Đoković – Nadal na portalu Objektiv.rs.

Đokovićev put do finala Rolan Garosa: 1. kolo: Đoković – Imer 6:0, 6:2, 6:3, 2. kolo: Đoković – Berankis 6:1, 6:2, 6:2, 3. kolo: Đoković – Galan 6:0, 6:3, 6:2, osmina finala: Đoković – Hačanov 6:4, 6:3, 6:3, četvrtfinale: Đoković – Karenjo Busta 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, polufinala: Đoković – Cicipas 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Nadalov put do finala: 1. kolo: Gerasimov  6:4, 6:4, 6:2, 2. kolo: Mekdonald 6:1, 6:0, 6:3, 3. kolo: Travalja 6:1, 6:4, 6:0, osmina finala Korda  6:1, 6:1, 6:2, četvrtfinale Siner, 7:6, 6:4, 6:1, polufinale Švarcman 6:3, 6:3, 7:6

Đokoviću će pobeda doneti uspeh koji niko nikada niije ostvario – postaće prvi čovek u Open eri koji će svaki Grend slem osvojiti barem po dva puta.

Poslednji okršaj u Parizu Srbin i Španac imali su još 3. juna 2015, kada je u četvrtfinalu srpski as pobedio sa 7:5, 6:3, 6:1.

Novak i Rafa 56. put će se naći na suprotnim stranama mreže, a najbolji teniser današnjice vodi sa 29:26 u pobedama.

Đoković će se u finalu boriti za 18. gren slem titulu, drugu u Parizu, a Španac za ukupno 20, i rekordnu 13. na Rolan Garosu.

Pobedniku će biti uručen i ček na 1,6 miliona evra.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Španac Rafael Nadal sastaće se danas po podne u finalu gren slem turnira Rolan Garos. Finale Rolan Garosa počinje u 15 časova.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar