Ovacije za predstavu “Šesti oktobar”: Prikazuje kako različite generacije doživljavaju pad Miloševića

Reprizna igranja su zakazana za 8. i 10. oktobar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Vadim Fomenok

Nakon uspeha na 71. Dubrovačkim ljetnjim igrama, sinoć je, u Narodnom pozorištu Niš, premijerno izvedena predstava “Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)”, reditelja Andreja Nosova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Među okupljenom publikom vladalo je veliko interesovanje, kako za ovo, tako i za dva reprizna igranja koja su zakazana za 8. i 10. oktobar.

Nastala prema komadu mlade autorke Tise Milić, uz dramaturškinju Biljanu Srbljanović kao saradnicu na tekstu, predstava tematizuje dvadesetogodišnjicu petooktobarskih promena u Srbiji.  Smestivši dramu u kontekst porodičnog odlaska na more, autorka pokušava da pokaže šta se to promenilo u našim životima nakon 5. oktobra, kao i na koji način različite generacije doživljavaju taj trenutak u našoj savremenoj istoriji.

Premijera komada “Sa druge strane jastuka”: Život je nekad siv, nekad žut, nekad obojen Bajaginim pesmama

U predstavi igraju Vesna Stanković i Aleksandar Mihailović (prvak Narodnog pozorišta u Nišu), kao i glumci mlađe generacije Julija Petković, Dejan Maksimović i Marko Pavlovski. Publika je glumački ansambl, koji je na vrlo živ i blizak način tumačio uloge “tradicionalne porodice”, nagradila dugim aplauzom.

Andrej Nosov kaže svoj rediteljski rad na predstavi usmerava ka propitivanju te ljutnje i pažljivom tumačenju porodičnih odnosa i generacijskih sukoba koji se kriju iza jednog na izgled bezazlenog odlaska na more.

Beogradska pozorišta rade punom parom: Ovo su sve oktobarske premijere

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar