KREATIVNO

Uz malo truda do prelepih činijica od GLINE: Napravite sami neodoljive jesenje UKRASE (FOTO+VIDEO)

Jednostavno i lako

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Instagram/ dragonclawz/ pokutska

Jesen je idealno vreme da krenete sa dekoracijom svog doma na drugačiji način.

Žirevi, kestenje, lišće različitih boja, savršeni su dodatak enterijeru i način da ga učinite unikatnim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A ukoliko želite da odete korak dalje sa svojom kreativnošću, pratite ovaj jednostavan tutorijal, za predivne glinene posudice koje možete koristiti kao tacnice za kolače, hranilice za ptice, posude za nakit ili nešto potpuno deseto.

Pogledajte video:

Potrebno:

  • Lišće
  • Glina
  • Činijca sa vodom
  • Oklagija
  • Tempere
  • Providan lak za nokte

View this post on Instagram

There are so many beautiful things you can create with clay! This is an easy DIY project that you can use as a trinket dish for jewelry or as home decor. Just download our leaf template and follow our tutorial to make your own version.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ liagriffith.com/2020-august-craft-collection/⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #claycrafts #claycraft #trinketdish #trinketdishes #leaflove #jewelrydish #jewelrydishes #clayproject #clayprojects #claydiy #diyclay #leaflovers #claytrinketdish #clayleaf #DASclay #diyhomedecor #craftideas #craftprojects #diycraft #diycrafts #craftproject #madewithlia

A post shared by Lia Griffith (@liagriffith) on

Postupak:

Za ovako nešto možete koristiti i školsku glinu, kao i papirne varijante koje se suše na vazduhu ili das masu koju možete naći u sivoj, beloj i boji terakote.

Ukoliko radite sa glinom, pre nego što masu razvučete po površini, dobro je premesite rukama. Pokvasite ruke pre toga i ukoliko je potrebno, ponovite postupak u toku mešenja, ako smesa puca.

Glina treba da je u formi testa, ne previše meka. Ukoliko je previše žitka, pokušajte najpre da je mesite rukama, kako bi na taj način izbacili višak vode ili je pustite da odstoji desetak do petnaest minuta.

Nakon toga, formirajte lopticu i razvucite je po ravnoj površini kao kada pravite testo za picu. Utisnite lišće ali tako da hrapaviji deo, sa žilicama bude naslonjen na glinu, a potom pređite nekoliko puta preko oklagijom.

Nožićem ili skalpelom opsecite okolo i ostavite lišće da se suši. Ove glinene posudice možete ostaviti na ravnom ,ako želite da napravite tacnice ili posude za nakit, a ako želite da budu zaobljene, preporuka je da ih nakon sečenja, stavite u staklenu činiju kako bi poprimile oblik. Kada ste ih postavili na površinu na kojoj će se sušiti, uklonite nežno listiće sa površine.

Glina se suši od 24 sata pa do nekoliko dana. Neke možete peći i u rerni. Kada ste sigurni da su činijice suve, po želji ih možete prefarbati temperama ili lakovima za nokte, a potom naneti providni lak za dodatni sjaj. I to je to. Ovakve činijice kasnije možete prati, kao i drugo posuđe, a lep su dodatak na policama.

Ukoliko želite da napravite veće ukrase za dvorište, pogledajte sledeći video. Postpuak je sličan, samo što se umesto gline koristi mešavina cementa i vode, a za podlogu iskoristite pesak ili staru činiju.

Probajte i javite nam utiske.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs

Pogledajte još neke primere kako biste dobili još ideja.

View this post on Instagram

Hi everyone ? Who ever said that working with clay was easy, had no idea how to work with it ? Seriously , I have the right materials for making small stuffs , I just need more and more practise. This is my second piece with these colours. I have to practise until perfection in order to my main ideas work. This one is a incense base/burner , I'll take better pictures with the incense later if you like , and I'm already on my way for my second attempt ? . . . #incense #incensebase #incenseburner #incenseholder #art #artist #artsy #artsandcrafts #artwithclay #clay #claywork #claysculpture #clayart #clayleaf #claylove #proud #portuguesebrand #cavallcant #business #blackandgold #shinning #blogger #braziliangirl

A post shared by CAVALL CANT (@pieces.of.mother.nature) on



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar