Najveća ljubavna priča: Debi Rejnolds i Keri Fišer su bile majka i ćerka koje su pokorile Holivud

Debi Rejnolds je umrla samo jedan dan nakon svoje ćerke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/onia Moskowitz/ZUMA Press/Splash

Najveća ljubavna priča Holivuda predstavlja neraskidivu ljubav između majke i ćerke – Keri Fišer i Debi Rejnolds. Keri je zbog majke odrasla na sceni, a zajedno su sahranjene.

Debi Rejnolds je bila jedna od najsvetilijih zvezda nekadašnjeg Holivuda, naša publika ju je obožavala u filmu “Pevanje na kiši”. Uvek je važila za odmerenu damu, sa puno stila, talenta, ali i humora. Godine 1956. je dobila ćerku Keri sa pevačem Edijom Fišerom, i tada je ova ljubavna priča počela. Debi je želela da Keri pokaže svoj talenat svetu, na nagovor majke je počela da peva, a zatim i da glumi. Ta ljubav je trajala celog života.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Debi je bila ikona strarog Holivuda, devojka iz komšiluka sa srebrnog platna koju je Amerika obožavala. Keri je bila ikona modernog Holivuda – večna princeza Leja Organa u “Ratovima zvezda”. Imale su ogroman broj poštovalaca, i same su pokorile Holivud, bez ičije pomoći.

Rejnoldsova je još od detinjstva shvatila da njena ćerka drugačija, ali problemi su nastali nakon filma “Ratovi zvezda: Nova nada”. Keri je počela da konzumira drogu i ubrzo postala ozbiljan zavisnik. Pričalo se da ju je čak Džon Beluši na snimanju “Braće Bluz” upozoravao i govorio da previše droge konzumira. Keri je godinama pokušavala da se skine sa opojnih supstanci.

Debi je svoju ćerku sve vreme podržavala, i vodala je po doktorima, nije se predavala. Rekla je “Neću da prisustvujem sahrani svoje ćerke.” Tada su otkrili da Keri boluje od bipolarnog poremećaja i kliničke depresije, to je bio uzrok svim problemima. Međutim, ovakve psihičke bolesti se nisu tada često dijagnostifikovale. Keri je poslata na kliniku za odvikavanje pre filma “Ratovi zvezda: Povratak džedaja”, to je pomoglo, ali je Keri ubrzo postala zavisna o lekovima protiv depresije.

Godinama su de obe borile protiv Kerine zavisnosti i nisu dozvolile da ih Holivud etiketira. Naime, odlučile su da Kerinu zavisnost ne guraju pod tepih, već pričaju o njoj. Keri je svoju priču pričala svim novinarima, pisala je o njoj kako bi mladi ljudi znali da im je potrebna pomoć. Postupila je tačno onako kako bi princeza Leja. Godinama je pričala o novim tretmanima, lekovima i načinima na koje je uspela da savlada zavisnost i terapiji.

Godine 1987. je Fišerova napisala autobiografski roman “Razglednice sa ivice”. U njemu je prikazala svoju borbu sa drogama i lekovima, ali i bezbrojne sukobe sa majkom. Kako je bolest uticala na obe, i kako je zaista neobična njihova ljubav. “Razglednice sa ivice” su 1990. godine postale popularan film, u kojoj je ulogu Keri igrala Meril Strip, dok je Širli Maklejn bila Debi.

Majka i ćerka su živele jedna do druge i bile su nerazdvojne. Jedino su se razdvajale, na duže, kada je Keri išla da snima filmova “Ratovi zvezda: Buđenje sile” i “Ratovi zvezda: Poslednji džedaj”. Međutim, tada je Fišerova bila sa svojom ćerkom Bili Lurd.

Krajem decembra 2016. godine je Fišerova bila na turneji, promovisala svoju novu knjigu. Kada se završila turneja Keri je poslednje nedeje decembra sela na avion i zaputila se kući. Samo 15 minuta pre sletanja Keri je imala srčani udar, avion je hitno sleteo, vest je objavljena pre nego što su se našli na aerodromu. Porodica se nadala da će moći da se oporavi, međutim Keri je umrla 27. decembra.

Sve vreme je Debi čuvala nadu, nije se loše osećala, bar tako govori njen sin Tod Fišer. Bila je smirena, podsetila ga je da ne želi da prisustvuje sahrani svoje ćerke. Međutim, dan nakon smrti svoje ćerke je izjavila da želi da bude sa njom. Samo 30 minuta kasnije je umrla Debi Renolds (84). Zajedno su sahranjene.

“Moja majka je uvek volela da brine o Keri. Keri je takođe bilo veoma važno da brine o majci. Neverovatno mi je da su otišle zajedno, to je njihova magija. Njihova ljubavna priča je zasenila čak i Romea i Juliju”, rekao je u jednom intervjuu Tod Fišer.

Bili Lurd

Voljena ćerka i unuka

Keri Fišer ima jednu ćerku – glumicu Bili Lurd. Zajedno su snimale poslednja dva filma iz franšize “Ratovi zvezda”. Lurodva je serijalu igra poručnicu Coniks. Međutim, Bili je često pričala da ju je baka učila da uvek prvo kaže da je unuka Debi Rejnolds, pa tek onda ćerka Keri Fišer. Bili je u filmu “Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera” igrala mladu princezu Leju, a njeno lice je zamenjeno Kerinim u postprodukciji. Na taj način je uspunila majčin san da Leja postane džedaj.

Bili je rekla da su ovo najbitnije stvari kojima ju je majka naučila:

“Naučila me je da u životu mora da postoju humor. Ukoliko život nije smešan, onda je samo istinit, a to je neprihvatljivo. Gledajući je shvatila sam da je najjača osoba koju znam jedna kontradikcija,  ujedno je bila i najsnažnija i najranjivija osoba u prostoriji – to je moja mama, a to je i Leja. Takođe, naučila me je “Pomozi mi Obi Van Kenobi, ti si moja jedina nada…”

Pogledajte kako mlada glumica recituje ceo čuveni govor:

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar