SUSRET

Vučić na VAŽNOM SASTANKU: “Srbija lider u Evropi po privrednom rastu” (FOTO)

Tokom susreta predsednik Vučić i predstavnici Svetske banke razgovarali su o napretku agende za privredni rast

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Svetske banke koju je predvodila regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda Van Gelder.

Tokom susreta predsednik Vučić i predstavnici Svetske banke razgovarali su o napretku agende za privredni rast, programu Evropske unije “Zeleni rast”, kao i inicijativi mini Šengena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srbija je po privrednom rastu u prethodna tri kvartala lider u Evropi“, istakao je predsednik Vučić i dodao da je sve što je Srbija do sada uradila pozitivno ocenjeno od strane najkredibilnijih svetskih finansijskih institucija, kao što su Svetska banka i Međunarodni monetarni fond. On je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa predstavnicima Svetske banke, koji su mnogo doprineli razvoju srpske ekonomije.

Vučić se OBRATIO GRAĐANIMA: Predsednik saopštio šta čeka Srbiju u budućnosti (VIDEO)

Sagovornici su posebno istakli važnost reforme i unapređenja efikasnosti javnog sektora, što će znatno uticati na privredni rast kroz podsticanje investicija, fleksibilnost finansijskih instrumenata za kompanije u Srbiji, obučavanje radne snage, podizanje produktivnosti i unapređenje poslovnog ambijenta. Sprovođenje ovih reformi omogućiće Srbiji da dostigne stopu rasta od preko 5% već sledeće godine.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Svetske banke koju predvodi regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Linda Van Gelder.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Tema današnjeg susreta sa delegacijom Svetske banke bila je i implementacija evropskog razvoja kroz zeleni rast, što će Srbiji obezbediti srednjoročnu konkurentnost, pristup tržištima EU i fleksibilnost životne sredine.

“Koštaće 2.000-3.000 dinara po ČOVEKU”: Vučić otkrio KAKVE vakcine će dobiti građani Srbije 

Predsednik Vučić je zamolio predstavnike Svetske banke da inicijativu regionalnog ekonomskog povezivanja (mini Šengen) približe našim partnerima iz okruženja i predoče im ekonomske benefite koje ova inicijativa može da ima za sve zemlje u regionu. Tim pre što prve analize Svetske banke ukazuju na to da bi uvođenje mini Šengena dovelo do velikih ušteda u troškovima trgovinske razmene od čak 10% do 14% na godišnjem nivou.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar