DOLIJALI

Uzimali 2.400 evra da ih prebace u Mađarsku, imali DETALJAN plan: Uhapšeno 11 krijumčara migranata

Z.V. se sumnjiči da je bio na čelu grupe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/4711018

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, policija je uhapsila 11 osumnjičenih za krijumčarenje 18 migranata i nedozvoljen prelaz državne granice Srbije ka Mađarskoj. Uhapšeni su Z. V., A. R., K. S., N. P., T.A., N.A., M .B., N.V., N. B., Ž. M. i, D..K, saopšteno je iz tužilaštva.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 22. februara do 3. jula ove godine organizovali nedozvoljen prelazak preko državne granice Srbije u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita preko Mađarske ka zemljama Evropske Unije, 18 migranata neutvrđenog državljanstva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Z.V. se sumnjiči da je bio na čelu grupe, koja je delovala radi sticanja neposredne finansijske koristi koja se kretala po jednom stranom državljaninu – iregularnom migrantu od 800 do 2.400 evra.

Osumljičeni su u međuzoni koja se nalazi između Republike Srbije i Republike Mađarske, odnosno između graničnih prelaza „Horgoš“ i graničnog prelaza „Reske“ prihvatali migrante, koji su prethodno peške ilegalno prešli granicu Srbije zaobilazeći graničnu kontrolu, skrivajući se iza kamiona, smeštali u svoje putničko motorno vozilo i uz pomoć putne isprave – pasoša Srbije koji pripadaju drugim licima, a sa kojima migranti imaju fizičke sličnosti omogućavali ilegalan ulazak na teritoriju Republike Mađarske.

Uhapšen muškarac u Zrenjaninu: Gajio indijsku konoplju, a u kući su mu pronašli veću količinu droge

Srpkinja koja je vodila NAJMOĆNIJU BANDU na sastanke išla s bebom! Policija otkrila stravične detalje

Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar