OPASNE NAMERE

Edi Rama opet preti Balkanu VELIKOM ALBANIJOM! Njegova najnovija objava zaista je ZASTRAŠUJUĆA

Godinama Albanija bezuspešno „baca oko“ na teritorije svojih suseda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Edi Rama
Tanjug/AP/Hektor Pustina

Albanski premijer Edi Rama predstavio je na Fejsbuku prirodne lepote Severne Makedonije ― Kanjon Lešnice, kao deo Albanije i nastavio sa tradicijom prisvajanja svega što se Albancima svidi.

Godinama Albanija bezuspešno „baca oko“ na teritorije svojih suseda, kulturno i versko nasleđe, ali i istorijske ličnosti pokušavajući da ih, uprkos činjenicama, predstavi kao svoje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nedavno je prištinska Koha objavila da pravoslavni manastiri i crkve iz perioda Nemanjića ne pripadaju Srbiji, već da je u pitanju navodno „drevno albansko nasleđe“ nastalo na vizantijskim spomenicima u srednjem veku.

Priština otvoreno PRISVAJA jug Srbije i stvara VELIKU ALBANIJU! Otkrivamo najnoviji pakleni plan Albanaca

To je bio samo nastavak obmane koju je nekoliko meseci ranije započela albanska televizija „Top kanal“ u navodno dokumentarnom filmu u kojem se srpsko kulturno nasleđe na Kosovu i Metohiji proglašava albanskim, a Srbija biva optužena za krađu albanske istorije

Nakon reakcije srpske strane, da su to svetinje srpske pravoslavne crkve i kulturno nasleđe Srbije i da će tako i ostati, albanska strana je utihnula.

San o „velikoj Albaniji“ posebna priča

„Velika Albanija“ se još 2013. nalazila na naslovnoj strani udžbenika geografije za četvrti razred srednje škole u Albaniji. Mapu čini međunarodno priznata država Albanija obogaćena sa „albanskim područjima“ u Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji i Grčkoj. Pored Kosmeta, u Srbiji je kao albansko ucrtano i područje Bujanovca i Preševa. Sva „albanska područja“ su grafički odvojena od mape Albanije, ali su označena istom bojom.

I dok Albanci sanjaju svoj veliki san, Balkan tretiraju kao švedski sto sa koga uzimaju šta god stignu i proglašavaju svojim. Ipak, od činjenica, ne mogu sakriti sve što su pokušali da ukradu.

#BeautifulAlbania??❤️

#LeqetEHotitMalësiEMadhe ?

Posted by Edi Rama on Среда, 30. септембар 2020.



Izvor: Sputnjik

Komentari (1)

  1. Definitivno iskompleksirana nacija, koja nema svoju istoriju i prošlost, već su je stvorili velike sile, za podkusurivanje, kada im zatreba da ispuni neke svoje komplekse!!!!.

    Odgovori

Ostavite komentar