Lebron igra PROTIV SVOJIH za šampionski prsten: Okončana finala serija Istoka, poznati finalisti (VIDEO)

U noći između utorka i srede na programu je prvi finalni okršaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Prvi put posle šest godina, košarkaši Majamija igra će veliko finale NBA lige, pošto su u šestoj utakmici završne serije Istočne konferencije, savladali Boston 125:113.

Kada je u pitanju sam duel, Hit je od starta vodio, već u ranoj fazi +6, a nakon rezultatske klackalice u finišu prvog dela i naleta dva tima u serijama, Majami je otišao na pauzu sa +2.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U nastavku slična priča, igralo se poprilično izjednačeno sve do momenta kada, pri rezultatu 103:102 za Hit, ekipa pravi seriju od 12:0 i na dva minuta do kraja rešava meč i seriju.

Bem Adebajo je sa 32 poena, 14 skokova i pet asistencija bio igrač utakmice. Pratili su ga Džimi Batler sa 22 poena i osam asistencija, Tajler Hiro sa 19 poena, pet skokova i sedam asistencija, Dankan Robinson i Andre Igudala ubacili su po 15, dok je Dragić imao 13 poena i sedam asistencija.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Džejlen Braun sa 26 poena i osam skokova, dok je Džejson Tejtum ubacio 24, uz sedam skokova i 11 asistencija.

Rival u borbi za šampionski prsten biće im Los Anđeles Lejkersi, a eliminacijom Seltiksa, ostali smo uskraćeni za najveći košarkaški klasik u finalnim okršajima.

Interesantno je da franšiza iz Kalifornije igra za pehar prvi put od 2010, a sastav sa Floride od 2014, kada su poraženi od San Antonija. Takođe, Lebron Džejms će odmeriti snage sa nekadašnjim timom, kojem je donosio prstenje u uzastopnim godinama 2012. i 2013, što su mu ujedno bile i prve titule u karijeri.

Prvi susret velikog finala igraće se u sredu od tri sata posle ponoći.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar