Legenda se vraća, ali na struju! Buick Electra debitovala u Pekingu (FOTO)

Dizajneri su dobili više prostora za manevar, što se vidi i na digitalnim renderima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Buick

Američki proizvođač Buick iznenadio je goste održanog Sajma automobila u Pekingu redizajniranom verzijom kultnog modela iz druge polovine prošlog veka.

Ogranak giganta General Motors predstavio je novu Electru EV, i to kakvu! Četvorotočkaš se može svrstati u crossovere, ali je od njegove karoserije važniji pogonski sistem, zasnovan na GM Ultium battery i Ultium Drive powertrains tehnologiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dizajneri su dobili više prostora za manevar, što se vidi i na digitalnim renderima Electre. Ne samo da je kabina prostrana (oblika svemirske kapsule), već sedišta izgledaju kao da “lebde”.

Moćne baterije i elektromotori

Nijedan deo četvorotočkaša nije klasičan! Digitalna instrument tabla dominira kokpitom, a tu je i volan futurističkog izgleda. Kompanije ne saopštava da li će Electra imati autopilota, ali kod ovakvog koncepta to se podrazumeva.

Jedno punjenje baterija obezbeđuje 650 kilometara vožnje, a mašina proizvodi 583 “konja”. S obzirom na pomenutu Ultium battery tehnologiju, kao i tri moćna elektromotora, podaci ne zvuče nemoguće.

Trebalo bi istaći da Buick nije potvrdio da će Electra EV ikada ući u proizvodnju, već je samo predstavio koncept. Videćemo šta budućnost donosi…



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar