Roboti, veliki TV i drugi gedžeti: Hyundai budućnosti nudi VEĆI KOMFOR nego nečija kuća

Dizajn koristi prednosti sofisticirane tehnologije

Foto: Hyundai

Ukoliko ste se ikada pitali, kako bi mogla da izgleda unutrašnjost vozila budućnosti, evo odgovora! Južnokorejski proizvođač udružio se s kompanijom LG i dizajnirao kabinu za njihov Ioniq brend.

Roboti, savitljivi ekrani, UV-svetla, aparat za kafu… Ovo su samo neki od gedžete s kojima raspolaže vozilo budućnosti. Koncept je i dalje u ranoj fazi, i ne treba očekivati da se nađe na tržištu u skorije vreme.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dizajn pruža svu moguću komfornost, koristeći prednosti sofisticirane tehnologije za ugođaj putnika i vozača. Kada pogledate šta se sve krije u ovoj kabini, pomislićete da je “izašla” iz nekog naučno-fantastičnog filma.

Ispunjava sve želje

Ioniq budućnosti zasnovan je na Hyundai EGMP platformi (Electronic Global Modular Platform), koja omogućava više prostora, stvarajući osećaj da ste u svojoj dnevnoj sobi, a ne automobilu.

Na “nebu” dominira LG OLED savitljivi ekran od 77-inča(!), programiran za split screen funkciju, ukoliko putnici imaju različite želje. Zvučnici su skriveni u naslonima za glavu, a dok uživate u TV programu možete pozvati robota da očisti pod.

Tu su i UV-lampe koje dezinfikuju vazduh u kabini, što će dobro doći ako i u budućnosti bude bojazni od korona virusa. Od ostalih gedžete, pomenimo i fioke za obuću i odeću, aparat za kafu, mali frižider…

Već smo rekli da ovakva kabina još dugo neće biti u proizvodnji, što ne znači da pojedine delove nećemo videti 2021, kada je najavljen Ioniq 5. Do tada, ostaje da uživamo u narednom trejleru, gde su predstavljene sve tajne Hyundai koncepta:

Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar