Novo iskustvo za gejmere sa invaliditetom

Poseban adapter koristi se za dodatno unapređenje invalidskih kolica i njihovo povezivanje sa Xbox konzolom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Osobe sa invaliditetom nailaze na mnoge prepreke i probleme u svakodnevnom životu, ali im jedan proizvod pruža mogućnost da se relaksiraju i uživaju u video-igrama. Xbox je napravio poseban kontroler koji olakšava igranje ovoj kategoriji sugrađana.

Uređaj može da se koristi za dodatno unapređenje invalidskih kolica i njihovo povezivanje sa konzolom.

Kompanija AbleGamers Charity radi na rešenjima koja će poboljšati iskustvo igranja gejmerima sa invaliditetom. Od palice koji reguliše smer kretanja kolica stvorili su džojstik kompatibilan sa Xbox One.

Poseban adapter omogućava komunikaciju džojstika na kolicima sa adaptivnim upravljačem Xbox-a. Rezultati su fantastični. Snimak prikazuje da se džojstik na kolicima može koristiti za igranje igre Rocket League.

AbleGamers je počeo za izradom adaptera zahvaljujući donacijama. Procenjuje se da bi cena ovog uređaja mogla da košta između 30 i 35 dolara, bez troškova kupovine Xbox adaptivnog kontrolera, prenosi Engadget.

Vlasnici Xbox-a koji su u invalidskim kolicima uživaće u omiljenim igrama, a tehnologija se lako može primeniti i na ostale konzole i računare.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar